Δευτέρα 25 Οκτωβρίου 2010

Στα 14,2 δις. το έλλειμμα της γενικής κυβέρνησης

SHARE
Βάσει των διαθέσιμων στοιχείων της περιόδου Ιανουαρίου-Αυγούστου, το έλλειμμα της Γενικής Κυβέρνησης ανήλθε σε 14.172,5 εκατομμύρια ευρώ. Στο μεταξύ, οι ληξιπρόθεσμες οφειλές των φορέων της Γενικής Κυβέρνησης για το ίδιο διάστημα ανέρχονται σε 7,2 δισεκατομμύρια ευρώ. Από το ποσό αυτό, τα 5,3 δισεκατομμύρια ευρώ αφορούν σε παλαιές οφειλές νοσοκομείων που έχουν ήδη ρυθμιστεί και έχει ξεκινήσει η αποπληρωμή τους.
Η αποπληρωμή των υπόλοιπων οφειλών θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του έτους, και έχει ήδη συνεκτιμηθεί στην πρόβλεψη για το έλλειμμα της γενικής κυβέρνησης του 2010.
Οι ληξιπρόθεσμες οφειλές του κρατικού προϋπολογισμού ανήλθαν σε 376 εκατομμύρια ευρώ, ενώ και αυτές θα έχουν μηδενιστεί ως το τέλος του έτους και τα στοιχεία έχουν συνεκτιμηθεί στην πρόβλεψη για το έλλειμμα του κρατικού προϋπολογισμού.
Τα στοιχεία αυτά, όπως επισημαίνει το υπουργείο Οικονομικών, θα επικαιροποιούνται και δημοσιοποιούνται από τώρα και στο εξής κάθε μήνα στο πλαίσιο της ενίσχυσης της διαφάνειας και της συνεχούς παρακολούθησης της δημοσιονομικής κατάστασης της χώρας.
Μεταξύ άλλων, σύμφωνα με τα στοιχεία, αυτά οι ληξιπρόθεσμες οφειλές των ΟργανισμώνΤοπικής Αυτοδιοίκησης προς τρίτους φορείς μέχρι και τις 31/7/2010 ανέρχονται σε 333,5 εκατομμύρια ευρώ των νοσοκομείων προς τρίτους σε 6 δισεκατομμύρια ευρώ (εκ των οποίων τα 5,3 δισεκατομμύριαευρώ έχουν ρυθμιστεί) και των ΟργανισμώνΚοινωνικής Ασφάλισης σε 89,8 εκατομμύρια ευρώ.
SHARE

Author: verified_user

Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ ΔΙΑΤΗΡΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΡΙΤΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ, ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΜΙΑ ΟΝΤΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΤΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΘΕΤΕΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΚΡΙΤΙΚΑΡΕΙ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ

0 ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ: