Κυριακή 10 Οκτωβρίου 2010

Απειλούν με λευκή απεργία στις κάλπες

SHARE
Μαχαίρι στο ύψος του εκλογικού επιδόματος και δραστική μείωση του αριθμού των υπαλλήλων που θα το λάβουν αποφάσισε η κυβέρνηση με σκοπό να μειώσει τις εκλογικές δαπάνες, οι οποίες στις βουλευτικές εκλογές του 2009 ξεπέρασαν τα 150 εκατ. ευρώ. Ο υπουργός Εσωτερικών κ. Ι. Ραγκούσης, ξεκαθάρισε ότι περιορίζονται οι δικαιούχοι του επιδόματος, ενώ για όσους τελικά το λάβουν το ύψος θα είναι μειωμένο κατά 20%. Μόνο για το υπουργείο Εσωτερικών, οι δαπάνες για το εκλογικό επίδομα από 20 εκατ. ευρώ που ήταν στις εκλογές του 2009 θα μειωθούν στα 10 εκατ. ευρώ.
Απόφαση της κυβέρνησης είναι το επίδομα, το ύψος του οποίου σε ορισμένες περιπτώσεις μπορεί να ξεπεράσει και τα 2.000 ευρώ, να χορηγείται μόνο στους υπαλλήλους που ασχολούνται πραγματικά με την προετοιμασία και τη διενέργεια των εκλογών, καθώς και με την έκδοση των εκλογικών αποτελεσμάτων. Στις εκλογές του 2009, όπως είπε ο υφυπουργός Εσωτερικών κ. Γ. Ντόλιος, μόνο στο υπουργείο Εσωτερικών το εκλογικό επίδομα εδόθη σε 1.080 υπαλλήλους. «Ψάχνω ακόμη να βρω ποιοι είναι οι υπάλληλοι που το πήραν» επεσήμανε με έμφαση.
Η εξέλιξη αυτή ωστόσο αναμένεται να πυροδοτήσει έναν νέο κύκλο αντιπαράθεσης της κυβέρνησης με τους υπαλλήλους των δήμων που διεκδικούν τη χορήγηση νέου εκλογικού επιδόματος, παρ΄ ότι το λαμβάνουν υπό τη μορφή μηνιαίας αποζημίωσης στον μισθό τους, ανεξάρτητα από το αν γίνονται ή όχι εκλογές. Η διοίκηση της ΠΟΕ-ΟΤΑ έχει αποφασίσει ότι στην περίπτωση που δεν τους δοθεί νέο επίδομα θα απέχουν από την προετοιμασία των εκλογών. Το ύψος της μηνιαίας εκλογικής αποζημίωσης που χορηγείται ήδη στους υπαλλήλους των δήμων ήταν 365 ευρώ, το οποίο ωστόσο μειώθηκε σε 295 ευρώ μετά την περικοπή όλων των επιδομάτων στο Δημόσιο. «Η κυβέρνηση δεν μπορεί να χορηγήσει νέο επίδομα στους εργαζομένους των ΟΤΑ τη στιγμή που ήδη το παίρνουν» επεσήμανε ο κ. Ντόλιος. Οι δημοτικοί υπάλληλοι, όπως είπε προς «Το Βήμα» ο πρόεδρος της ΠΟΕΟΤΑ κ. Θέμης Μπαλασσόπουλος, προσανατολίζονται ως πρώτη αντίδραση σε αποχή το προσεχές Σαββατοκύριακο, οπότε λήγει η προθεσμία για την κατάθεση των συνδυασμών, με αποτέλεσμα σε πολλούς δήμους να μην καταφέρουν να πάρουν πιστοποιητικό από τα δημοτολόγια οι υποψήφιοι.
SHARE

Author: verified_user

Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ ΔΙΑΤΗΡΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΡΙΤΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ, ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΜΙΑ ΟΝΤΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΤΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΘΕΤΕΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΚΡΙΤΙΚΑΡΕΙ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ

0 ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ: