Τετάρτη 13 Οκτωβρίου 2010

Παραλύουν από απεργίες ΟΣΕ, ΟΤΕ, πτήσεις

SHARE
Σε αναβρασμό βρίσκονται οι χώροι των μεταφορών και τηλεπικοινωνιών, με τους εργαζόμενους να ξεκινούν από σήμερα σειρά κινητοποιήσεων, οι οποίες θα συνεχιστούν και την επόμενη εβδομάδα. Σε 24ωρες απεργίες προχωρούν τις επόμενες ημέρες οι εργαζόμενοι σε ΟΣΕ και ΟΤΕ, καθώς και οι Ελεγκτές Εναέριας Κυκλοφορίας, ενώ με κοινοποιήσεις προειδοποιούν και οι εργαζόμενοι στα Ελληνικά Ταχυδρομεία.
Την αρχή κάνουν σήμερα οι σιδηροδρομικοί με την Πανελλήνια Ένωση Προσωπικού Αμαξοστοιχιών να έχει εξαγγείλει τρεις τρίωρες στάσεις εργασίας (από τις 6 έως τις 9 το πρωί, από τις 2 το μεσημέρι ως τις 5 το απόγευμα και από τις 9 το βράδυ έως τα μεσάνυχτα). Ήδη ο ΟΣΕ ανακοίνωσε ότι τα περισσότερα από τα προγραμματισμένα δρομολόγια του ΟΣΕ και του Προαστιακού Σιδηροδρόμου δεν θα πραγματοποιηθούν σήμερα.
Αύριο οι συρμοί του ΟΣΕ θα μείνουν ακινητοποιημένοι, καθώς οι υπόλοιποι εργαζόμενοι στον Οργανισμό συμμετάσχουν στην 24ωρη απεργία που πραγματοποιεί η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών, αντιδρώντας στο σχέδιο αναδιάρθρωσης του Οργανισμού που προβλέπει την ιδιωτικοποίηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και την ανατροπή των εργασιακών σχέσεων. Επίσης έχουν ήδη εξαγγείλει 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες για την ερχόμενη εβδομάδα, χωρίς ωστόσο να έχουν ανακοινώσει ακόμα τις ακριβείς ημερομηνίες. Εκτός από τα δρομολόγια του ΟΣΕ εξαιτίας της απεργίας δεν θα πραγματοποιηθούν και τα δρομολόγια του Προαστιακού (όπως και αυτά του μετρό στο τμήμα μεταξύ Δουκίσσης Πλακεντίας-Αεροδρόμιο).
Πορεία
Προβλήματα αναμένονται αύριο και στην κίνηση των οχημάτων στο κέντρο της Αθήνας καθώς οι σιδηροδρομικοί έχουν προγραμματίσει συγκέντρωση έξω από τα κεντρικά γραφεία του ΟΣΕ στην οδό Καρόλου και πορεία στο κέντρο της Αθήνας. Τρίωρη στάση εργασίας από τη 1 το μεσημέρι έως τις 4 το απόγευμα θα πραγματοποιήσουν αύριο και οι εργαζόμενοι στον ΟΤΕ, οι οποίοι απειλούν με 24ωρες απεργιακές κινητοποιήσεις τις επόμενες μέρες.
Οι εργαζόμενοι αντιδρούν στις προωθούμενες από τη διοίκηση του Οργανισμού αλλαγές στα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματά τους, ενώ η ΟΜΕ-ΟΤΕ που προχωρεί στην κατάθεση ασφαλιστικών μέτρων κατά της διοίκησης, την οποία κατηγορεί για «παρελκυστικές τακτικές», «καλεί όλους τους εργαζομένους να κάνουν πράξη καθημερινά την πιστή τήρηση του ωραρίου και να εξυπηρετούν κατά προτεραιότητα τους πελάτες-συνδρομητές του ομίλου ΟΤΕ». Για κινητοποιήσεις προετοιμάζονται και οι εργαζόμενοι στα ΕΛΤΑ μετά τις δηλώσεις των υπουργών Οικονομίας και Υποδομών, για ενδιαφέρον εξαγοράς τους από ευρωπαϊκό ταχυδρομικό όμιλο, σημειώνοντας ότι «η ιδιωτικοποίηση των Ελληνικών Ταχυδρομείων είναι επιλογή αυτοκτονίας».
Πτήσεις
Με ακύρωση κινδυνεύουν όλες οι πτήσεις από και προς ελληνικά αεροδρόμια, οι οποίες έχουν προγραμματιστεί για την Κυριακή 17 Οκτωβρίου, καθώς η Ενωση Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας έχει εξαγγείλει 24ωρη απεργία για τη συγκεκριμένη ημέρα. Οι Ελεγκτές αντιδρούν «στην αδράνεια» του υπουργείου να αλλάξει τα δεδομένα εργασίας υιοθετώντας τα πρότυπα της Ε.Ε. τόσο όσον αφορά τη δομή της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας όσο και τη διαχείριση του εναέριου χώρου. Πάντως η διοίκηση της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας προσέφυγε χθες στη Δικαιοσύνη ζητώντας να κηρυχθεί παράνομη και καταχρηστική η απεργία.
SHARE

Author: verified_user

Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ ΔΙΑΤΗΡΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΡΙΤΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ, ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΜΙΑ ΟΝΤΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΤΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΘΕΤΕΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΚΡΙΤΙΚΑΡΕΙ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ

0 ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ: