Τρίτη 12 Οκτωβρίου 2010

Αντιπαράθεση για τις δηλώσεις Γιούνκερ

SHARE
Συνεχίζεται η αντιπαράθεση για τις δηλώσεις του επικεφαλής του Eurogroup Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, δηλώσεις που απ’ ό,τι φαίνεται, από την αρχή διαδόθηκαν παρερμηνευμένες. Σύμφωνα μ΄αυτές, ο κ. Γιούνκερ φερόταν να δήλωνε ότι είχε θέσει το πρόβλημα της ελληνικής οικονομίας σε Έλληνα πρωθυπουργό, ο οποίος με τη σειρά του του απάντησε ότι « κυβερνά μια διεφθαρμένη χώρα».
Με επεξηγηματική δήλωση του εκπροσώπου Τύπου του κ. Γιούνκερ, Γκι Σιουλέρ στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, διευκρινίστηκε ότι ο επικεφαλής του Eurogroup, «για να δείξει τη μεταστροφή των ελληνικών αρχών απέναντι στο πρόβλημα ανέφερε ότι ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου, λίγο μετά τις βουλευτικές εκλογές του 2009, όταν τελικά αναγνωρίστηκε η πλήρης διάσταση του ελληνικού προβλήματος, δήλωσε ότι η Ελλάδα αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα με τη διαφθορά».
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γ. Πεταλωτής παρέπεμψε στις διευκρινίσεις του κ. Σιούλερ και τόνισε ότι «ουδέποτε ο πρωθυπουργός κ. Γ. Παπανδρέου συζήτησε με τον κ. Γιούνκερ για διεφθαρμένη χώρα» και ότι «ουδέποτε είπε ότι κυβερνά μια διεφθαρμένη χώρα».
«Όλοι ξέρουμε ότι υπάρχουν φαινόμενα διαφθοράς στη χώρα και στα χρόνια της κυβέρνησης Καραμανλή η διαφθορά γιγαντώθηκε. Η σημερινή κυβέρνηση προσπαθεί να αντιμετωπίσει αυτό το πρόβλημα» τόνισε ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου στον τηλεοπτικό σταθμό «ΣΚΑΙ» και σε συνέντευξή του στην εκπομπή «Νέοι Φάκελοι».
Σε ερώτηση για το ποιός Πρωθυπουργός έκανε τη δήλωση «κυβερνώ μια διεφθαρμένη χώρα» ο κ. Παπακωνσταντίνου ανέφερε ότι «εγώ δεν είπα ότι την δήλωση την έκανε ο κ. Καραμανλής, αλλά είπα ότι δεν την έκανε ο σημερινός Πρωθυπουργός. Δεν μπορώ να ξέρω ποιός ακριβώς έκανε αυτή τη δήλωση. Ο κ. Γιούνγκερ γνωρίζει ποιός την έκανε».
Επίσης δήλωσε ότι η σημερινή κυβέρνηση έχει κάνει μια σειρά από πράγματα και έχει πάρει διάφορα μέτρα για να περιορίσει την διαφθορά στη χώρα και την φοροδιαφυγή.
Δουλειά ενός πρωθυπουργού δεν είναι να δυσφημεί τη χώρα του, δήλωσε ο πρόεδρος της ΝΔ Α.Σαμαράς. Όλη αυτή η συζήτηση είναι αποπροσανατολισμός, τόνισε η γγ του ΚΚΕ Αλ.Παπαρήγα, ενώ την εκτίμηση πως "τα προβλήματα διαφθοράς στη χώρα μας συνεχίζονται", εξέφρασε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γ.Καρατζαφέρης. Σε ανακοίνωση του ΣΥΝ επισημαίνεται πως "ο ελληνικός λαός γνωρίζει πλέον καλά ότι οι ευθύνες για τη σημερινή τραγική κατάσταση της οικονομίας βαραίνουν τόσο το ΠΑΣΟΚ όσο και τη ΝΔ".
Έντονη αντιπαράθεση σημειώθηκε στη Βουλή μεταξύ των κοινοβουλευτικών εκπροσώπων ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, όταν ο πρώτος εξαπέλυσε επίθεση στον υπουργό Οικονομικών, με αιχμή το θέμα των δηλώσεων Γιούνκερ.
Στο πλαίσιο επερώτησης βουλευτών της ΝΔ (σχετικά με την καλλιέργεια φορολογικής συνείδησης μέσα από το ελληνικό Εκπαιδευτικό Σύστημα) ο Κ. Τζαβάρας είπε ότι «ο κ. Παπακωνσταντίνου και σε αυτή την υψηλή εθνική αποστολή βρήκε την ευκαιρία να εκφράσει την κομματική του εμπάθεια και παραταξιακή ιδιοτέλεια» και έκανε λόγο για «απαράμιλλο δείγμα αντεθνικής συμπεριφοράς, που δείχνει έλλειψη Παιδείας».
«Δεν νοείται και είναι απαράδεκτο ένας υπουργός ευρισκόμενος στο εξωτερικό για την υπεράσπιση και την υποστήριξη της εθνικής υπόθεσης, όπως έχει καταστεί η Οικονομία να μη χάνει την ευκαιρία να στρέφεται εναντίον των πολιτικών του αντιπάλων. Παντού βλέπετε τον Καραμανλή. Σταματήστε πλέον» ανέφερε.
Απαντώντας ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, Χρ. Πρωτόπαπας αντέτεινε ότι δεν είναι αντεθνική η συμπεριφορά του υπουργού γιατί - όπως είπε - ένας δημοσιογράφος έθεσε ένα λάθος ερώτημα και έγινε μια λάθος συζήτηση σε λάθος βάση. Αντιπαρέβαλλε την συμπεριφορά της κυβέρνησης της ΝΔ να πει ψέματα στον ελληνικό λαό για τα δημοσιονομικά στοιχεία και ρώτησε: «το ψέμα ήταν εθνικό δηλαδή ή αντεθνικό;».
«Είστε δέσμιοι μιας βαθειάς συντηρητικής αντίληψης και είναι κρίμα να είστε νοσταλγοί πρακτικών που καταδίκασε ο ελληνικός λαός» είπε ο κ. Πρωτόπαπας. Κατηγόρησε τον κ. Τζαβάρα ότι αντιμετωπίζει με εμπάθεια τον υπουργό Οικονομικών και αφού είπε πως πρέπει να είναι πιο προσεκτικός στους χαρακτηρισμούς του, του ζήτησε να ανασκευάσει.
SHARE

Author: verified_user

Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ ΔΙΑΤΗΡΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΡΙΤΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ, ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΜΙΑ ΟΝΤΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΤΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΘΕΤΕΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΚΡΙΤΙΚΑΡΕΙ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ

0 ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ: