Παρασκευή 22 Οκτωβρίου 2010

Η οικονομική κρίση στην Ελλάδα και… το Νόμπελ Οικονομίας

SHARE
Νίκος Βέττας, Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και CEPR
Κώστας Μεγήρ, Yale University, University College London και IFS
Το άρθρο που δημοσιεύουμε εγράφη στις 5 Αυγούστου 2010. Εξηγεί τα αίτια της οικονομικής κρίσης στην Ελλάδα, καθώς και τις μεταρρυθμίσεις που απαιτούνται ώστε να ξεπεράσει η Ελλάδα την κρίση και να επανέλθει σε τροχιά ανάπτυξης.
Οι μεταρρυθμίσεις που προτείνονται είναι σε δύο μέτωπα:
•αυτές που αποσκοπούν στη βελτίωση των δημοσίων οικονομικών, και
•αυτές που αποσκοπούν στη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας.
Όπως εξηγούν οι συγγραφείς:
«Κάποιες από τις μεταρρυθμίσεις που καλύπτουμε στο παρόν άρθρο είναι μέρος του μνημονίου μεταξύ της Ελλάδας και των δανειστών της (ΔΝΤ/ΕΕ)· παράλληλα όμως προσπαθούμε να περιγράψουμε μία πιο συνολική και μακροχρόνια μεταρρυθμιστική ατζέντα. Παρουσιάζουμε πολλά νούμερα και στοιχεία για την ελληνική οικονομία, και αναλύουμε τα ζητήματα με τρόπο απλό και προσιτό σε μη‐οικονομολόγους.»
Στη συγγραφή του άρθρου αυτού συνέβαλαν οι παρακάτω, οι οποίοι, όπως σημειώνεται, συμφωνούν με το περιεχόμενό του:
•Κώστας Αζαριάδης (Washington University at Saint Louis),
•Γιάννης Ιωαννίδης (Tufts University),
•Χάρης Ντέλλας (University of Bern και CEPR) και
•Χριστόφορος Πισσαρίδης (London School of Economics και CEPR)
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο τελευταίος (καθ. Χριστόφορος Πισσαρίδης), είναι ο Ελληνοκύπριος που κέρδισε το Βραβείο Νόμπελ Οικονομίας του 2010.
http://parisis.wordpress.com/2010/10/20/%ce%b7-%ce%bf%ce%b9%ce%ba%ce%bf%ce%bd%ce%bf%ce%bc%ce%b9%ce%ba%ce%ae-%ce%ba%cf%81%ce%af%cf%83%ce%b7-%cf%83%cf%84%ce%b7%ce%bd-%ce%b5%ce%bb%ce%bb%ce%ac%ce%b4%ce%b1-%ce%ba%ce%b1%ce%b9%e2%80%a6-%cf%84/
SHARE

Author: verified_user

Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ ΔΙΑΤΗΡΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΡΙΤΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ, ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΜΙΑ ΟΝΤΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΤΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΘΕΤΕΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΚΡΙΤΙΚΑΡΕΙ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ

0 ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ: