Τετάρτη 6 Οκτωβρίου 2010

Ο απρόβλεπτος παίκτης στη διεθνή σκακιέρα

SHARE
Ο απρόβλεπτος παίκτης στη διεθνή σκακιέρα, η Κίνα και η Ελλάδα. Οι σύγχρονοι δρόμοι του «μεταξιού». Η Ελληνο-κινεζική συνεργασία … έχει μεγάλο ιστορικό υπόβαθρο!!
Το παράδοξο: Η κομουνιστική-σοσιαλιστική Κίνα σώζει τον δυτικό καπιταλισμό!
Ο Μεγαλέξανδρος είχε φτάσει στη Δυτική Κίνα! Ο ιστορικός λαός τις δυτικής Κίνας λεγόταν Νται Γουαν, (大宛) δηλαδή οι μεγάλοι Ίωνες!!!
Η αρχαία Κίνα είχε αναπτύξει πολιτισμό και φιλοσοφία παράλληλα με τον αρχαιοελληνικό πολιτισμό!
Μεγαλειώδης η υποδοχή του Κινέζου Πρωθυπουργού!
Παπανδρέου: Η Κίνα έδωσε ψήφο εμπιστοσύνης στην Ελληνική Οικονομία!
Η Ελλάδα και η Κίνα έχουν έναν εξίσου ιστορικό πολιτισμό. Η κινεζική και η ελληνική γραφή χρονολογούνται στην ίδια εποχή. Η φιλοσοφία τον δυο πολιτισμών είχε παράλληλη ανάπτυξη!. Ο Μέγας Αλέξανδρος κατάκτησε την σημερινή δυτική Κίνα. Για αυτό το λόγο η κινεζική γλώσσα είναι από τις ελάχιστες που το όνομα τις Ελλάδος προέρχεται από την Ελληνική Ελλάς: Τσιλά.
Ο ιστορικός λαός τις δυτικής Κίνας λεγόταν Νται Γουαν, (大宛) δηλαδή οι μεγάλοι Ίωνες. Το Ελληνικό βασίλειο της Βακτριανής επί δύο περίπου αιώνες ανέπτυξε εμπόριο με την Ινδία και την Κίνα. Ένας από τους πιο δραστήριους φιλόλογους ήταν ο Λούο Νιάν Σενγκ μεταφράζοντας σχεδόν όλα τα σημαντικά έργα της Αρχαίας Ελληνικής γλώσσας στα Κινεζικά. Σε όλες τις ιστορικές περιόδους υπήρχε συνεργασία των δύο λαών και είχαν και κοινούς εχθρούς: τους Μογγόλους Tούρκους!
Η Κίνα είναι μια ραγδαία αναπτυσσόμενη οικονομία που έχει τρομακτική ανάγκη από πρώτες ύλες. Αμερικανοί και Ευρωπαίοι κοντεύουν να υποβαθμιστούν σε ρόλο απλού παρατηρητή παρακολουθώντας τους Κινέζους, καθώς και άλλους ανερχόμενους στην παγκόσμια σκακιέρα, όπως Βραζιλιάνους, Η Κίνα θεωρείται ως απρόβλεπτος παίκτης στη διεθνή σκακιέρα, που σε άλλους δημιουργεί αβεβαιότητες και ανησυχίες και σε άλλους αισιόδοξες προβλέψεις.Η επίσκεψη του κινέζου Πρωθυπουργού κ. Γουέν Τζιαμπάο σηματοδότησε την επέκταση της οικονομικής συνεργασίας Ελλάδας και Κίνας σε όλους τους τομείς. Ο πρωθυπουργός της Κίνας εξέφρασε την πεποίθηση ότι η Ελλάδα αρχίζει να βγαίνει από την κρίση χρέους, μιλώντας σήμερα το πρωί στη Βουλή των Ελλήνων. «Χαιρόμαστε που βλέπουμε ότι η Ελλάδα βγαίνει από την κρίση χρέους. Η χρηματοοικονομική αγορά έχει αρχίσει να σταθεροποιείται, το δημοσιονομικό έλλειμμα μειώνεται, η εμπιστοσύνη των επενδυτών ενισχύεται και μια προοπτική ανάπτυξης φαίνεται στον ορίζοντα» πρόσθεσε, εκφράζοντας την εμπιστοσύνη του «στο μέλλον της χώρας μας». Ο κ. Τζιαμπάο τόνισε ακόμη πως το Πεκίνο είναι υπέρ ενός σταθερού ευρώ και δεν θα μειώσει τα ευρωπαϊκά ομόλογα που διαθέτει.
Έντεκα συμφωνίες Ελλάδας-Κίνας. Η κινεζική αντιπροσωπεία υπέγραψε χθες έντεκα συμφωνίες με την ελληνική πλευρά, ενώ ο ίδιος ο κ. Τζιαμπάο ανακοίνωσε ότι το Πεκίνο θα αγοράσει ελληνικά ομόλογα και ότι θα προωθήσει τον διπλασιασμό των ελληνικών εξαγωγών προς την Κίνα. Μάλιστα, εξήγγειλε τη δημιουργία Ταμείου Ανάπτυξης για την ενίσχυση της ελληνικής ναυτιλίας, ύψους πέντε δισεκατομμυρίων δολαρίων. Ο Γουέν Τζιαμπάο, που επέλεξε την Αθήνα ως πρώτο σταθμό της περιοδείας του στην Ευρώπη, προέβλεψε ότι τα επόμενα πέντε χρόνια θα διπλασιαστεί ο όγκος εμπορίου μεταξύ των δύο χωρών και θα φτάσει τα οκτώ δισ. δολάρια.
Ο κινέζος Πρωθυπουργός επισκέφθηκε τον αρχαιολογικό χώρο της Ακρόπολης, συνοδευόμενος από τον πρωθυπουργό Γ. Παπανδρέου . Κατόπιν, ο πρωθυπουργός της Κίνας κατέθεσε στεφάνι στο μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη, συνοδευόμενος από τον υφυπουργό Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης & Θρησκευμάτων Ι. Πανάρετο. Ο κ. Πετσάλνικος απένειμε στον Γουέν Τζιαμπάο το Χρυσό Μετάλλιο της Βουλής των Ελλήνων, σε αναγνώριση -όπως είπε- των πρωτοβουλιών της κινεζικής αντιπροσωπείας και της συμβολής του Κινέζου πρωθυπουργού στην ενίσχυση των σχέσεων Ελλάδας και Κίνας. Το μεσημέρι συναντήθηκε με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια. Το απόγευμα επισκέφτηκε το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο.
Τέλος, ας σημειώσουμε ότι η Κίνα έχει μακρές σχέσεις με την Ελλάδα. Η φιλοσοφία, τα γράμματα, οι τέχνες είχαν παράλληλη ανάπτυξη, με υπεροχή των Ελλήνων. Ακόμα και επί κυκλαδικού πολισμού διαμετακομιστική εμπορική βάση στις Κυκλάδες, όπως είχαν και οι Κινέζοι. Δυο μοναχοί έφεραν το μετάξι από την Κίνα στο Βυζάντιο. Παρόλα αυτά είναι σήμερα, μια κομμουνιστική χώρα, που στη σημερινή κρίση καλείται να σώσει το δυτικό σύστημα, το οποίο στηρίχτηκε στον φιλελευθερισμό, στη ολιγαρχία, στη διαφθορά και στην ληστρική τραπεζική μαφία, που έχει ήδη καταρρεύσει!
Αντισταθείτε!
Δρ Κουτσούκος Αναστάσιος
SHARE

Author: verified_user

Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ ΔΙΑΤΗΡΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΡΙΤΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ, ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΜΙΑ ΟΝΤΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΤΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΘΕΤΕΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΚΡΙΤΙΚΑΡΕΙ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ

0 ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ: