Παρασκευή 17 Οκτωβρίου 2014

Συνελήφθη παλαίμαχος ποδοσφαιριστής της Α' Εθνικής σε κύκλωμα που έκλεβε λεφτα από λογαριασμούς θανόντων

SHARE
Συνελήφθη παλαίμαχος ποδοσφαιριστής της Α' Εθνικής σε κύκλωμα που έκλεβε λεφτα από λογαριασμούς θανόντων
Σε σπείρα η οποία πλαστογραφούσε εξουσιοδοτήσεις, με σκοπό να παίρνει χρήματα από τραπεζικούς λογαριασμούς θανόντων συμμετείχαν παλαίμαχος ποδοσφαιρισής και μία 47χρονη συμβολαιογράφος.
Η αποκάλυψη έγινε όταν συνελήφθησαν στο Π. Φάληρο και την Αθήνα, τρία άτομα, δύο άνδρες, ηλικίας 46 (παλαίμαχος ποδοσφαιριστής μεγάλου συλλόγου της Δυτικής Ελλάδος) και 66 ετών, καθώς και μία 47χρονη συμβολαιογράφος, ενώ αναζητείται ένας 42χρονος που φέρεται να είχε αρχηγικό ρόλο στην ομάδα και άγνωστος αριθμός συνεργών τους.
Αναφορικά με τον 46χρονο, οι πληροφορίες αναφέρουν πως υπήρξε μέλος επαρχιακής ομάδας που ανέβηκε στην Α' Εθνική στα μέσα της δεκαετίας του '90 και στο ρόστερ της συμμετείχαν σπουδαίοι ποδοσφαιριστές, ενώ ο ίδιος αγωνίστηκε για αρκετά χρόνια στην πρώτη τη τάξει κατηγορία.
Σε βάρος τους σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, απάτης και άμεσης συνέργειας σε αυτή, πλαστογραφίας και πλαστογραφίας μετά χρήσεως κατά συναυτουργία και κατ' εξακολούθηση και παράβαση των νόμων περί προστασίας προσωπικών δεδομένων και περί υπεύθυνης δήλωσης.
Η σοβαρή υπόθεση ξεκινά όταν τέσσερα άτομα επιχειρούν να προβούν σε ανάληψη μεγάλου χρηματικού ποσού, με την χρήση πληρεξούσιου, από τον λογαριασμό δύο αδερφών που είχαν βρεθεί νεκροί μέσα στο σπίτι τους στην οδό Διός στη Βουλιαγμένη. 
Οι υπάλληλοι υποψιάστηκαν ότι κάτι ύποπτο συνέβαινε και ειδοποίησαν αστυνομικούς της αρμόδιας υπηρεσίας προκειμένου να ερευνήσουν την υπόθεση.
 
Τα δύο αδέρφια είχαν βρεθεί νεκρά στο σπίτι τους, στις 7 Ιουλίου 2014 και όπως έγινε γνωστό, είχαν μεγάλη περιουσία, αφού η οικογένειά τους στο παρελθόν διατηρούσε πολλά ακίνητα στο κέντρο της Αθήνας.
 
Ωστόσο, σύμφωνα με την αστυνομία, είχαν μία ιδιόμορφη στάση ζωής και είχαν μετατραπεί σε ρακοσυλλέκτες, μετατρέποντας το σπίτι τους αποθήκη από διάφορα πράγματα που μάζευαν.
Μετά την ως άνω εξέλιξη, η υπόθεση του θανάτου των δύο αδελφών εξετάζεται και πάλι...
Πως δρούσε η σπείρα
Όπως προέκυψε από την έρευνα για τη σπείρα, οι συλληφθέντες από κοινού με τον 42χρονο και άγνωστους συνεργούς τους, είχαν συστήσει εγκληματική ομάδα με διαρκή και δομημένη δράση και διέπρατταν πλαστογραφίες πιστοποιητικών (ειδικών πληρεξουσίων, εξουσιοδοτήσεων κ.α.) θανόντων, δικαιούχων εν ζωή τραπεζικών λογαριασμών, με μεγάλα χρηματικά ποσά με σκοπό να προχωρήσουν στην ανάληψή τους αποκομίζοντας παράνομο περιουσιακό όφελος. 
Ειδικότερα, μετά από διερεύνηση σχετικής καταγγελίας, διαπιστώθηκε ότι την 25-9-2014 ο 66χρονος συλληφθείς, συνοδευόμενος από τον 42χρονο συνεργό του, μετέβη σε υποκατάστημα τράπεζας και επιδεικνύοντας πλαστογραφημένο ειδικό πληρεξούσιο, με «εντολείς» δύο (2) ημεδαπούς οι οποίοι είχαν αποβιώσει από τον μήνα Ιούλιο του 2014, επιχείρησε να κάνει ανάληψη χρηματικού ποσού ύψους 160.000 ευρώ, από τραπεζικό λογαριασμό που διατηρούσαν εν ζωή οι δύο ημεδαποί «εντολείς».
 
Μεσημβρινές ώρες της 7-10-2014 μετέβη εκ νέου στο υποκατάστημα της τράπεζας και παρέλαβε επιταγή με το χρηματικό ποσό των 50.000 ευρώ σε διαταγή του. Μετά την ολοκλήρωση της συναλλαγής συνελήφθη και λίγο αργότερα συνελήφθησαν ο 46χρονος ο οποίος ανέμενε έξω από την Τράπεζα, και η 47χρονη.
 
Στην κατοχή τους και σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του 46χρονου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μία επιταγή 50.000 ευρώ και ένα συμβόλαιο αγοραπωλησίας ακινήτου αξίας 70.000 ευρώ αμφιβόλου γνησιότητας.
 
Σε βάρος της 47χρονης συλληφθείσας έχουν επιβληθεί περιοριστικοί όροι εμφάνισης στο Τ.Α. Συντάγματος για παρόμοια αδικήματα (ψευδής βεβαίωση και πλαστογραφία με προκληθείσα ζημιά άνω των 120.000 ευρώ), ενώ σε βάρος του 46χρονου συλληφθέντα εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης για απάτη.
 
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικείου Αθηνών
SHARE

Author: verified_user

Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ ΔΙΑΤΗΡΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΡΙΤΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ, ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΜΙΑ ΟΝΤΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΤΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΘΕΤΕΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΚΡΙΤΙΚΑΡΕΙ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ

0 ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ: