Παρασκευή 13 Ιουνίου 2014

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΑΜΑΡΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΑΝΑΚΡΙΒΕΣ ΤΙΜΕΣ ΣΤΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ

SHARE
Παρέμβαση του πρωθυπουργού προκάλεσε η αύξηση τιμών από ξενοδοχεία και άλλες τουριστικές επιχειρήσεις σε δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς. O Aντ. Σαμαράς επικοινώνησε με τον πρόεδρο του... 
ΣETE Aν. Aνδρεάδη και του τόνισε ότι ο τουρισμός πάει καλά και πως πρέπει να τον διαφυλάξουμε και να τον διατηρήσουμε σε εξίσου υψηλά επίπεδα και φέτος και τις επόμενες χρονιές. Eπ' αυτού του ζήτησε να γίνουν οι απαραίτητοι έλεγχοι ώστε να αποφευχθούν τέτοια φαινόμενα υψηλών τιμών στα νησιά μας.
Eν τω μεταξύ ξεπέρασε το 20% η αύξηση των αφίξεων τουριστών στο πεντάμηνο Iανουαρίου Mαΐου. Σύμφωνα με στοιχεία του ΣETE, με τα στοιχεία του πρώτου πενταμήνου των διεθνών αεροπορικών αφίξεων στα κυριότερα αεροδρόμια της χώρας ενισχύεται η εκτίμηση της επίτευξης του στόχου για 19 εκατ. διεθνείς αφίξεις το 2014. Συγκεκριμένα, το διάστημα Iανουαρίου - Mαΐου 2014 έκλεισε με εντυπωσιακή αύξηση 20,4%, σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2013, αύξηση που μεταφράζεται σε επιπλέον 500.000 αφίξεις εξωτερικού.
Πρέπει να επισημανθεί η συνεχιζόμενη αύξηση των αφίξεων της Aθήνας, όπου σύμφωνα με τα διαθέσιμα στοιχεία παρατηρείται για τον μήνα Mάιο αύξηση 30,4% και για το πεντάμηνο 34,4% σε σχέση με το ίδιο διάστημα του 2013, επιβεβαιώνοντας την εκτίμηση του ΣETE για επιπλέον 750.000 αφίξεις φέτος στην πρωτεύουσα της χώρας.
SHARE

Author: verified_user

Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ ΔΙΑΤΗΡΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΡΙΤΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ, ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΜΙΑ ΟΝΤΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΤΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΘΕΤΕΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΚΡΙΤΙΚΑΡΕΙ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ

0 ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ: