Δευτέρα 2 Ιουνίου 2014

ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΙΚΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΚΑΣ

SHARE
Γράφει ο Νίκος Κούτρικας
Οικονομικός συντάκτης ΕΣΗΕΑ
Είναι τουλάχιστον αναγκαίο να δοθεί εντολή από τους κκ Βούρτση και Σπυρόπουλο να τελειώσει άμεσα το "θρίλερ" με το αιφνίδιο και χωρίς καμία ενημέρωση κόψιμο του επιδόματος ΕΚΑΣ σε χιλιάδες συνταξιούχους που προκάλεσε... 
πανικό στα περισσότεραυποκαταστήματα του ΙΚΑ, από χιλιάδες αγανακτισμένους συνταξιούχους που έσπευσαν να διαμαρτυρηθούν γιατί διαπίστωσαν ότι δεν τους είχε καταβληθεί το ΕΚΑΣ.
Μπορεί κάθε Ιούνιο να πραγματοποιείται έλεγχος για τα κριτήρια καταβολής των δικαιούχων από το ΙΚΑ πάρα ταύτα ο έλεγχος δεν μπορεί να συνεπάγεται και ταυτόχρονα αιφνίδιο κόψιμό του μιας και πρόκειται για "κοινωνικό βοήθημα" σε ευπαθείς οικονομικά ομάδες συμπολιτών μας...Χαρακτηριστικές περιπτώσεις, όπως είναι στο υποκατάστημα στα Τρίκαλα, που 42 ανάπηροι διαπίστωσαν ότι έχασαν το ΕΚΑΣ και ενημερώθηκαν από τους υπαλλήλους του ΙΚΑ ότι πρέπει να υποβάλλουν εκ νέου (!) τα απαραίτητα δικαιολογητικά για να το λάβουν ξανά δείχνουν το "ανάλγητο" μιας τέτοιας συμπεριφοράς!
Να σημειωθεί ότι μόλις στις 15 Μαΐου δόθηκε το ΕΚΑΣ σε ανάπηρους με ποσοστό αναπηρίας άνω του 80% και τώρα σε κάποιες περιπτώσεις, ορισμένοι από αυτούς διαπίστωσαν ότι είχαν χάσει το συγκεκριμένο επίδομα.

Το υπουργείο Εργασίας αλλά και η διοίκηση του ΙΚΑ προσπαθεί να αποποιηθεί των ευθυνών τους, μιας και θεωρούν ότι αρμόδιο για να ενημερώσει τους δικαιούχους ότι δεν πρόκειται να λάβουν στο εξής ΕΚΑΣ, είναι το υπουργείο Οικονομικών!
Για το γεγονός ότι δεν εστάλη ούτε μια απλή ενημερωτική επιστολή στους δικαιούχους που έχασαν το επίδομα, αρμόδια στελέχη του Ιδρύματος τόνιζαν ότι κάτι τέτοιο «δεν προβλέπεται από το νόμο»!
Επειδή όμως "δεν προβλέπεται από το νόμο η ενημέρωση των συνταξιούχων" να θυμίσω στον κ. Βούρτση-Σπυρόπουλο ότι μία απλή διασταύρωση στο TAXIS θα πέταγε εκτός όσους δεν το δικαιούνται και παράλληλα δεν θα έκοβε άδικα και κοινωνικά απαράδεκτα το επίδομα ΕΚΑΣ αιφνίδια σε χιλιάδες δικαιούχους που το είχαν άμεσα ανάγκη....
Δεν ξέρω αν τα ηλεκτρονικά συστήματα του υπουργείου λειτουργούν κανονικά για να γίνονται διασταυρώσεις (...μάλλον δεν λειτουργούν παρότι κόστισαν χιλιάδες ευρώ) πάντως το να διακόπτης ένα κοινωνικό επίδομα δείχνεις περίτρανα ότι δεν έχεις καμία ηλεκτρονική οργάνωση και τελευταία ώρα ψάχνεις με αρχαίες γραφειοκρατικές μεθόδους να ανακαλύψεις τους μη δικαιούχους τιμωρώντας ανάλγητα και τους πραγματικά δικαιούχους!
ΥΓ: Νομίζω ότι ο κ. Βούρτσης και ο κ. Ρ. Σπυρόπουλος πρέπει να δώσουν την εντολή για άμεση καταβολή του ΕΚΑΣ διότι ταυποκαταστήματα του ΙΚΑ όπως έχω ξαναπεί δίνουν ημερομηνίες απο Σεπτέμβριο (...ε;) και βλέπουμε...
SHARE

Author: verified_user

Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ ΔΙΑΤΗΡΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΡΙΤΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ, ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΜΙΑ ΟΝΤΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΤΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΘΕΤΕΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΚΡΙΤΙΚΑΡΕΙ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ

0 ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ: