Τετάρτη 25 Ιουνίου 2014

Μεταγραφές-εξπρές για άπορους φοιτητές

SHARE

Νέες ευεργετικές διατάξεις για τις οικογένειες που έχουν παιδιά τα οποία σπουδάζουν μακριά από τα σπίτια τους αναμένεται να ανακοινώσει ο υπουργός Παιδείας κ. Ανδρέας Λοβέρδος την Τετάρτη, οπότε και θα κάνει τις προγραμματικές δηλώσεις του για την Παιδεία.
Ο θεσμός των μετεγγραφών, όπως είναι γνωστό, είχε αλλάξει πρόσφατα από την προηγούμενη ηγεσία του υπουργείου, η οποία κατάργησε τις ειδικές κατηγορίες για την εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση αφήνοντας παράλληλα ελεύθερες τις μετεγγραφές για όσους ανήκουν σε αυτές τις κατηγορίες. Αναμένονταν ωστόσο κάποιες ακόμη διευκρινιστικές αποφάσεις για την εφαρμογή του νόμου.
Στόχος των νέων διατάξεων που μελετώνται από το υπουργείο είναι με το νέο σύστημα μετεγγραφών να εξυπηρετείται η άπορη οικογένεια, αλλά και να ολοκληρώνεται η διαδικασία της μετεγγραφής γρήγορα και χωρίς αναβολές. Ως σήμερα οι μετεγγραφές καθυστερούσαν πολύ στα πανεπιστήμια υποδοχής λόγω του μεγάλου αριθμού των πρωτοετών φοιτητών τους, με αποτέλεσμα πολλές φορές οι δικαιούχοι να χάνουν έως και εξάμηνο.
«Θα είναι τέτοια τα κριτήρια, που θα αντιμετωπίζεται πραγματικά η ανάγκη» είπε την Κυριακή ο υπουργός Παιδείας. «Αν έχεις 5.000 ευρώ εισόδημα και ζεις στην Αθήνα, δεν μπορείς να σπουδάσεις ένα παιδί στο Ηράκλειο της Κρήτης. Για όλα αυτά χρειάζεται απλή συναίνεση των πανεπιστημίων. Αφού δεν χρειάζονται χρήματα, είναι παρεμβάσεις που μπορούν να γίνουν για να στηρίξουν την οικογένεια. Παρεμβάσεις χωρίς λαϊκισμό, χωρίς να δίνεις χρήματα που δεν έχεις. Την Τετάρτη θα γίνει η ανακοίνωση αυτού του μέτρου. Είναι μέτρο διευκόλυνσης που δεν προϋποθέτει χρήματα και δαπάνες του κράτους και ψεύτικες υποσχέσεις» είπε ο κ. Λοβέρδος.
SHARE

Author: verified_user

Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ ΔΙΑΤΗΡΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΡΙΤΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ, ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΜΙΑ ΟΝΤΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΤΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΘΕΤΕΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΚΡΙΤΙΚΑΡΕΙ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ

0 ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ: