Κυριακή 15 Ιουνίου 2014

Έρχεται το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα

SHARE
Έως το Σεπτέμβριο θα έχει τεθεί σε εφαρμογή ο θεσμός του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος και όπως δηλώνει ο υφυπουργός Εργασίας Βασ.Κεγκέρογλου η σχετική Κοινή Υπουργική Απόφαση πρόκειται να εκδοθεί στο τέλος του μήνα.
Πρόκειται για ένα μόνιμο μηχανισμό για την αντιμετώπιση της φτώχειας και τη διασφάλιση ενός εγγυημένου επιπέδου διαβίωσης.
Σύμφωνα με «Τα Νέα» το πρόγραμμα θα ξεκινήσει να εφαρμόζεται πιλοτικά σε δύο Δήμους και θα απευθύνεται σε άτομα που διαβιούν σε συνθήκες μεγάλης φτώχειας. Στόχος είναι το πρόγραμμα να επεκταθεί το 2015 από δημοτικό σε εθνικό επίπεδο.
Το εισοδηματικό όριο για να λάβει κανείς το εγγυημένο εισόδημα θα είναι τα 4.800 ευρώ, ενώ το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα θα φτάνει τα 400 ευρώ.
Δικαιούχοι του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος θα είναι:
1. Ανεργος χωρίς άλλες πηγές εισοδήματος και ιδιόκτητη κατοικία θα δικαιούται 200-230 ευρώ το μήνα, θα έχει τη δυνατότητα ένταξης στο κοινωνικό τιμολόγιο, χορήγηση επιδόματος θέρμανσης και συμμετοχή σε προγράμματα του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου για δράσεις κατάρτισης και απασχόλησης.
2. Εγγαμος συνταξιούχος με ετήσιο εισόδημα έως 4.800 ευρώ και ιδιόκτητη κατοικία θα δικαιούται 300 ευρώ το μήνα (230 ευρώ ο ίδιος και 70 ευρώ η σύζυγός του), θα έχει τη δυνατότητα ένταξης στο κοινωνικό τιμολόγιο, χορήγηση επιδόματος θέρμανσης και συμμετοχή σε προγράμματα του Ευρωπαϊκού Ταμείου Απόρων, όπως για τη σίτιση
3. Εγγαμος άνεργος με δύο παιδιά με ετήσιο εισόδημα έως 4.800 ευρώ χωρίς περιουσιακά στοιχεία και ανασφάλιστος θα δικαιούται 400 ευρώ το μήνα (230 ευρώ ο ίδιος, 70 ευρώ η σύζυγός του και 50 ευρώ το κάθε παιδί). Παράλληλα θα έχει τη δυνατότητα ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, ένταξης στο κοινωνικό τιμολόγιο, χορήγηση επιδόματος θέρμανσης, συμμετοχή σε προγράμματα του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου για δράσεις κατάρτισης και απασχόλησης και συμμετοχή σε προγράμματα του Ευρωπαϊκού Ταμείου Απόρων, όπως για τη σίτιση.

SHARE

Author: verified_user

Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ ΔΙΑΤΗΡΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΡΙΤΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ, ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΜΙΑ ΟΝΤΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΤΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΘΕΤΕΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΚΡΙΤΙΚΑΡΕΙ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ

0 ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ: