Σάββατο 21 Ιουνίου 2014

Ενισχύσεις 20 εκατ. ευρώ για τους αγρότες

SHARE
Νέα δικαιώματα ενιαίας ενίσχυσης, συνολικού ύψους 20 εκατ. ευρώ, χορηγούνται από το εθνικό απόθεμα για το 2013, με απόφαση του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Γιώργου Καρασμάνη, σε όλους τους γεωργούς και κτηνοτρόφους που ξεκίνησαν την επαγγελματική τους δραστηριότητα το 2011 και έπειτα, και δεν κατέχουν κανένα δικαίωμα ενιαίας ενίσχυσης.
Με την εν λόγω υπουργική απόφαση ενισχύεται η θέση των νέων αυτών αγροτών, καθώς με τις διατάξεις της νέας Κοινής Αγροτικής Πολιτικής (ΚΑΠ), βασική προϋπόθεση για την απόκτηση νέων δικαιωμάτων την περίοδο εφαρμογής της καινούργιας ΚΑΠ - 2015 έως και 2020 - θα αποτελεί η είσπραξη άμεσων ενισχύσεων το 2013.
Έτσι, όπως επισήμανε σε δηλώσεις του ο κ. Καρασμάνης, οι γεωργοί και κτηνοτρόφοι που ξεκίνησαν την αγροτική τους δραστηριότητα το 2011 και δεν κατείχαν μέχρι σήμερα δικαιώματα ενιαίας ενίσχυσης, μπορούν πλέον να αποκτήσουν πρόσβαση στις άμεσες ενισχύσεις της νέας ΚΑΠ.
Πρόκειται, πρόσθεσε, για μια ευεργετική πρωτοβουλία για τη στήριξη και την παροχή πρόσβασης σε κοινοτικές ενισχύσεις στο νεότερο και πιο δυναμικό τμήμα των Ελλήνων αγροτών, που με αυτές είναι σε θέση να δημιουργήσουν περαιτέρω προστιθέμενη αξία στην ελληνική γεωργία και κτηνοτροφία.
SHARE

Author: verified_user

Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ ΔΙΑΤΗΡΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΡΙΤΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ, ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΜΙΑ ΟΝΤΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΤΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΘΕΤΕΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΚΡΙΤΙΚΑΡΕΙ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ

0 ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ: