46 ΜΕΛΗ ΑΡΙΘΜΕΙ ΤΟ ΝΕΟ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟ ΣΧΗΜΑ...

Πέμπτη, 12 Ιουνίου 2014

...ΚΑΘΟΛΟΥ ΜΙΚΡΟ ΚΑΙ ΕΥΕΛΙΚΤΟ ΣΧΗΜΑ, ΤΟ ΑΝΤΙΘΕΤΟ ΘΑ ΕΛΕΓΕ ΚΑΠΟΙΟΣ...
Συνολικά 46 μέλη (πέντε περισσότερα από εκείνη που ανακοινώθηκε το 2013, μετά τον ανασχηματισμού που ακολούθησε τις εξελίξεις στην ΕΡΤ) αριθμεί η νέα κυβέρνηση, η οποία ορκίζεται στις 15:30 σήμερα το μεσημέρι...
Από αυτά τα 46 μέλη, που απαρτίζουν τη νέα κυβέρνηση, 32 προέρχονται από τη ΝΔ και 13 από το ΠΑΣΟΚ, ενώ «ουδέτερο» πρόσωπο κοινής αποδοχής και χωρίς κομματικά προσκόμματα θεωρείται ο διάδοχος του Γιάννη Στουρνάρα στο υπουργείο Οικονομικών, κ. Γκίκας Χαρδούβελης.

Αναλύοντας τη... γλώσσα των αριθμών, παρατηρούμε ότι από την κυβέρνηση βγήκαν 14 άτομα (11 από τη ΝΔ, δύο από το ΠΑΣΟΚ και ο Γιάννης Στουρνάρας), μετακινήθηκαν τέσσερα (τρία από τη ΝΔ και ένα από το ΠΑΣΟΚ), ενώ ακλόνητοι στις θέσεις τους έμειναν 23 υπουργοί και υφυπουργοί (15 από τη ΝΔ και οκτώ από το ΠΑΣΟΚ).

Με αυτό το δεδομένο -ότι δηλαδή, 23 μέλη της κυβέρνησης δεν άλλαξαν χαρτοφυλάκια-, το μεσημέρι θα ορκιστούν 23 νέοι υπουργοί και υφυπουργοί (οι τέσσερις μετακινηθέντες και οι 19 νεοεισελθόντες).

Αμέσως μετά, θα πραγματοποιηθεί συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου και θα ακολουθήσουν οι τελετές παράδοσης-παραλαβής.

 
 
 

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

 
Copyright © Ellinas Blog