Κυριακή 29 Ιουνίου 2014

Xωρίς παράταση οι αιτήσεις για το κοινωνικό μέρισμα

SHARE
«Άλλο η υποβολή του Ε1, άλλο οι αιτήσεις για το κοινωνικό μέρισμα» λένε στο υπουργείο Οικονομικών, για να εξηγήσουν γιατί δεν θα δώσουν παράταση και στη διορία που λήγει τέλος Ιουνίου για τις αιτήσεις. Η αίτηση πρέπει να υποβληθεί υποχρεωτικά μέχρι την Δευτέρα, έστω και αν η δηλωση Ε1 υποβληθει έως 14 Ιουλίου.
Μετά από σύσκεψη του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών κ. Χρήστου Σταϊκούρα με τον Υφυπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας κ. Βασίλη Κεγκέρογλου, τη νέα Γενική Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων κα Αικ. Σαββαΐδου, και τους κ.κ. Φίλιππο Σαχινίδη, Γιώργο Κουτρουμάνη και Χρήστο Πρωτόπαππα, ανακοινώθηκε ότι αξιολογήθηκε η πορεία υποβολής των αιτήσεων και έγινε αποτίμηση μετά τη διεύρυνση των κριτηρίων που έχουν ήδη ανακοινωθεί.
Με βάση και τη σημερινή ανακοίνωση:
1.       Διευρύνεται το βασικό όριο εισοδήματος από 6.000 ευρώ σε 7.050 ευρώ, το οποίο προσαυξάνεται ανάλογα με την οικογενειακή κατάσταση του δικαιούχου. Συνεπώς, για οικογένεια με δύο παιδιά το συνολικό όριο εισοδήματος διαμορφώνεται στα 11.750 ευρώ, από 10.000 ευρώ που ήταν ως τώρα.
2.       Όλες οι αιτήσεις που έχουν υποβληθεί ως τώρα και απορρίφθηκαν, καθώς και όσες θα υποβληθούν μέχρι τέλος Ιουνίου, καταληκτική προθεσμία για την καταβολή των αιτήσεων, θα αξιολογηθούν με τα εισοδήματα των φετινών δηλώσεων φόρου εισοδήματος και τα νέα εισοδηματικά όρια.
Με τα ως τώρα δεδομένα, στο υπουργείο Οικονομικών τονίζουν πως τα 450 εκατ. ευρώ που είχαν προϋπολογιστεί θα εξαντληθούν και το ποσό θα αποδοθεί πλήρως στην ελληνική κοινωνία. Αναλυτική ενημέρωση θα ακολουθήσει εντός της ερχόμενης εβδομάδας.
SHARE

Author: verified_user

Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ ΔΙΑΤΗΡΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΡΙΤΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ, ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΜΙΑ ΟΝΤΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΤΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΘΕΤΕΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΚΡΙΤΙΚΑΡΕΙ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ

0 ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ: