Παρασκευή 6 Ιουνίου 2014

Τι καιρό θα κάνει το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος

SHARE
Τη λήψη μέτρων προστασίας λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων που προβλέπει η ΕΜΥ από σήμερα, Tετάρτη, σε αρκετές περιοχές της ανατολικής χώρας ζητά η διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.
Ειδικότερα, ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν τις πρωινές ώρες στη Θεσσαλία, την Ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την Κεντρική Μακεδονία (κυρίως τη Χαλκιδική). Βαθμιαία τα φαινόμενα θα επεκταθούν στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου.
Για το λόγο αυτό σε ανακοίνωσή της η διεύθυνση ζητά από τους πολίτες τον ασφαλή σχεδιασμό των μετακινήσεων και των δραστηριοτήτων τους.
Παράλληλα, η Αυτοτελής Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, μεριμνώντας για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας από κινδύνους που προέρχονται από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων.
Συγκεκριμένα:
Να βεβαιωθούν ότι οι υδρορροές και τα φρεάτια έξω από το σπίτι τους δεν είναι φραγμένα και λειτουργούν κανονικά.
Να ασφαλίσουν αντικείμενα τα οποία μπορεί να παρασυρθούν από τον άνεμο ή τη ραγδαία βροχόπτωση και ενδέχεται να προκαλέσουν τραυματισμούς ή ζημιές.
Να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες των κατά τόπους αρμοδίων φορέων, όπως Τροχαία κλπ.
Να αποφεύγουν τις εργασίες υπαίθρου και δραστηριότητες σε θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές κατά τη διάρκεια εκδήλωσης των επικίνδυνων καιρικών φαινομένων.
Να μεταβάλλουν το πρόγραμμα των μετακινήσεών τους ώστε να αποφεύγουν την αιχμή των καιρικών φαινομένων.
Αν πρόκειται να μετακινηθούν να ενημερωθούν για τον καιρό και την κατάσταση του οδικού δικτύου.
Να αποφεύγουν να διασχίζουν χείμαρρους και ρέματα πεζοί ή με το αυτοκίνητο κατά τη διάρκεια εκδήλωσης των επικίνδυνων καιρικών φαινομένων, καθώς επίσης και για αρκετές ώρες μετά το τέλος εκδήλωσής τους.
Αν κατά τη διάρκεια της καταιγίδας βρίσκονται στο αυτοκίνητο, να το ακινητοποιήσουν στην άκρη του δρόμου και μακριά από δέντρα που ενδέχεται να πέσουν πάνω του. Επίσης να μείνουν μέσα σε αυτό με αναμμένα τα προειδοποιητικά φώτα στάσης, μέχρι να κοπάσει η καταιγίδα.
Πρόγνωση καιρού
Νεφώσεις, τοπικές βροχές και κατά τόπους σποραδικές καταιγίδες, θα είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού σε ολόκληρη τη χώρα. Η θερμοκρασία δε θα ξεπεράσει τους 25 βαθμούς Κελσίου, παρά μόνο στα νησιά του Ιονίου και τη δυτική Πελοπόννησο, όπου θα φτάσει τους 27.
Ειδικότερα, σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ, στην Αττική τα χαρακτηριστικά του καιρού θα είναι έως το μεσημέρι οι νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες, ενώ από το απόγευμα θα σημειωθεί βελτίωση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί μεταξύ 18 και 23 βαθμών.
Στη Θεσσαλονίκη, τα έντονα καιρικά φαινόμενα θα συνεχιστούν έως και αργά το απόγευμα, με τη βελτίωση να αναμένεται από το βράδυ. Στη διάρκεια της μέρας, ο υδράργυρος θα δείχνει από 15 έως 22 βαθμούς.
Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα τα ασταθή καιρικά φαινόμενα αναμένονται μετά το μεσημέρι, με ανέμους που θα πνέουν έως και 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 24 βαθμούς Κελσίου.
Στις Κυκλάδες και την Κρήτη, αναμένονται έντονες βροχοπτώσεις τη νύχτα, με τους ανέμους να φτάνουν τα 7 μποφόρ και τη θερμοκρασία να αγγίζει τους 24 βαθμούς.
Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο, αναμένονται τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, κυρίως το μεσημέρι και το απόγευμα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 27 βαθμούς.
Στη Θεσσαλία, ανατολική Ήπειρο και ανατολική Πελοπόννησο τα ασταθή φαινόμενα με βροχές και καταιγίδες θα περιορισθούν στις πρωινές ώρες, ενώ από το απόγευμα ο καιρός θα παρουσιάσει βελτίωση. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 25 βαθμούς.
Στη Μακεδονία και τη Θράκη, τέλος, τα φαινόμενα θα εκδηλωθούν κυρίως τις πρωινές ώρες στην κεντρική Μακεδονία και θα επεκταθούν από το απόγευμα στην ανατολική και τη Θράκη.
Οι άνεμοι θα πνέουν έως 5 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί μεταξύ 11 και 23 βαθμών.
Πέμπτη 05-06-2014
Καιρός: στα ανατολικά και τα νότια θα έχουμε νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες με βαθμιαία βελτίωση. Στις υπόλοιπες περιοχές θα σημειωθούν λίγες νεφώσεις οι οποίες τις μεσημβρινές και τις απογευματινες ώρες θα αυξηθούν στα ηπειρωτικά και θα σημειωθούν πρόσκαιρες βροχές κυρίως στα ορεινά.
Άνεμοι: βορειοδυτικοί 4 με 6 και στα νοτιά πελάγη πρόσκαιρα 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: χωρίς αξιόλογη μεταβολή.
Παρασκευή 06-06-2014
Καιρός: στα βορειοανατολικά παροδικές θα έχουμε νεφώσεις με τοπικές βροχές και το μεσημέρι και το απόγευμα σποραδικές καταιγίδες στα ηπειρωτικά. Στις υπόλοιπες περιοχές ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος και τις μεσημβρινές και τις απογευματινες ώρες θα σημειωθούν τοπικές νεφώσεις στα ηπειρωτικά όπου και θα εκδηλωθούν πρόσκαιρες βροχές στα ορεινά.
Άνεμοι: βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 και στα πελάγη τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: σε μικρή άνοδο.
Σάββατο 07-06-2014 και Κυριακή 08-06-2014
Καιρός: γενικά αίθριος. Τις μεσημβρινές και τις απογευματινες ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις στα ηπειρωτικά και θα εκδηλωθούν πρόσκαιρες βροχές, κυρίως στα βόρεια ορεινά.
Άνεμοι: βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 και στα πελάγη πρόσκαιρα 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: σε μικρή περαιτέρω άνοδο στα ηπειρωτικά.
Δευτέρα 09-06-2014
Καιρός: θα σημειωθούν λίγες νεφώσεις οι οποίες τις μεσημβρινές και τις απογευματινες ώρες θα αυξηθούν στα ηπειρωτικά και θα εκδηλωθούν πρόσκαιρες βροχές κυρίως στα ορεινά.
Άνεμοι: βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: χωρίς αξιόλογη μεταβολή.
SHARE

Author: verified_user

Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ ΔΙΑΤΗΡΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΡΙΤΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ, ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΜΙΑ ΟΝΤΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΤΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΘΕΤΕΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΚΡΙΤΙΚΑΡΕΙ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ

0 ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ: