Δευτέρα 1 Ιουλίου 2013

''OXI'' THΣ ΚΥΠΡΟΥ ΣΕ ΑΝΟΙΓΜΑ ΚΕΦΑΛΑΙΩΝ ΣΤΗ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗ Ε.Ε - ΤΟΥΡΚΙΑΣ...

SHARE
Για επίθεση που αφορά στην αφαίρεση του δικαιώματος αρνησικυρίας της Κυπριακής Δημοκρατίας σε ό,τι αφορά τις ενταξιακές διαπραγματεύσεις Τουρκίας – Ε.Ε έκανε λόγο ο Πρόεδρος της Κυπριακής Βουλής...
και Πρόεδρος του σοσιαλιστικού κόμματος ΕΔΕΚ Γιαννάκης Ομήρου, σχολιάζοντας πληροφορίες ότι γίνεται μεθόδευση από πλευράς Αγκελα Μέρκελ να ασκήσει πιέσεις για το άνοιγμα κεφαλαίων 23 και 24.
Η απάντησή μας, είπε, θα πρέπει να είναι σαφής και κατηγορηματική προς την κ. Μέρκελ και προς τον όποιον στην Ε.Ε. επιχειρεί να προχωρήσει ο ενταξιακός διάλογος Τουρκίας – Ε.Ε,  ενώ δεν εκπληρώνει τις προϋποθέσεις που της έχουν ανατεθεί από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο για εφαρμογή του πρωτοκόλλου της Αγκυρας και για συνεργασία για λύση του Κυπριακού στη βάση των αρχών του διεθνούς και του ευρωπαϊκού Δικαίου.
Οπως είπε, «θα πάρουν το μήνυμα και πρέπει να το λάβουν επίσημα από την πλευρά της κυβέρνησης ότι δεν θα επιτραπεί το άνοιγμα οποιουδήποτε κεφαλαίου».
SHARE

Author: verified_user

Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ ΔΙΑΤΗΡΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΡΙΤΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ, ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΜΙΑ ΟΝΤΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΤΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΘΕΤΕΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΚΡΙΤΙΚΑΡΕΙ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ

0 ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ: