Δευτέρα 15 Ιουλίου 2013

''ΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΝΑ ΔΙΚΑΖΟΝΤΑΙ ΟΠΩΣ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ''...

SHARE
...ΔΗΛΩΝΕΙ ΤΟ ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ ΚΑΙ ΕΤΟΙΜΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΧΕΤΙΚΑ...
Την ανάγκη εξομοίωσης της ποινικής μεταχείρισης βουλευτών και υπουργών με αυτή των πολιτών υπογραμμίζει ο Συντονιστής κατά της Διαφθοράς και πρώην εισαγγελέας του Αρείου ΠάγουΙωάννης Τέντες, προαναγγέλοντας...
ότι θα κατάθέσει συγκεκριμένες προτάσεις.
«Η ποινική μεταχείριση βουλευτών και υπουργών πρέπει να εξομοιωθεί, αν όχι πλήρως, πάντως σε μεγάλο βαθμό με αυτή των κοινών πολιτών. Ο Εθνικός Συντονιστής ως επιτελικός θεσμός που από τον νόμο έχει δικαίωμα να προτείνει νομοθετικές και εν γένει κανονιστικές ρυθμίσεις που αφορούν τη διαφθορά, ασφαλώς από την οπτική γωνία του αντικειμένου του θα λάβει σαφέστερες θέσεις όταν έρθει η ώρα», αναφέρει ο κ. Τέντες σε συνέντευξή του στο «Βήμα της Κυριακής».
Σε ότι αφορά τη νομική μεταχείριση ισχυρών παραγόντων σημειώνει: «Δεν θα αρνηθώ ότι η δυνατότητα να έχει ο κατηγορούμενος πρόσβαση σε επώνυμους δικηγόρους παρέχει κάποια πλεονεκτήματα στην υπεράσπισή του. Από την άλλη μεριά όμως βλέπουμε καθημερινά ισχυρούς, παράγοντες της οικονομικής και κοινωνικής ζωής, να υφίστανται χωρίς διάκριση βαριές συνέπειες του νόμου».
Στην ίδια συνέντευξη ο κ. Τέντες παραδέχεται ότι υπάρχει διαφθορά στη χώρα αλλά εκτιμά πως είναι υπερτιμημένη ως μέγεθος.
«Διαφθορά υπάρχει στην Ελλάδα. Υπάρχουν όμως ενδείξεις ότι σε έναν βαθμό το μέγεθός της είναι υπερτιμημένο. Οφείλεται σε υπερβολικές ίσως εκτιμήσεις των αγανακτισμένων και απογοητευμένων πολιτών», λέει χαρακτηριστικά.
Ερωτηθείς, τέλος, για το οικονομικό ύψος της διαφθοράς, δηλώνει: «Νομίζω εκατομμύρια αλλά δυστυχώς δεν υπάρχουν σαφή στατιστικά στοιχεία. Πάντως ως προς τη συνολική διαφθορά δημοσίου και ιδιωτικού τομέα, το ποσοστό αυτό από 13,5% σε προηγούμενα χρόνια έχει πέσει για το 2012 σε μόλις 8,6%».
Πηγή : naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΑΜΠΕ
SHARE

Author: verified_user

Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ ΔΙΑΤΗΡΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΡΙΤΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ, ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΜΙΑ ΟΝΤΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΤΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΘΕΤΕΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΚΡΙΤΙΚΑΡΕΙ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ

0 ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ: