Τετάρτη 31 Ιουλίου 2013

ΕΣΤΙΑΣΜΕΝΟΙ ΕΛΕΓΧΟΙ ΣΕ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ''ΜΑΥΡΗΣ'' ΕΡΓΑΣΙΑΣ...

SHARE
Εστιασμένους ελέγχους σε τουριστικές περιοχές της χώρας ξεκινούν από 1η Αυγούστου 563 στελέχη της Επιθεώρησης Εργασίας, της ΕΥΠΕΑ και της Οικονομικής Αστυνομίας, με στόχο την καταπολέμηση της αδήλωτης και ανασφάλιστης εργασίας...

Τα παραπάνω έγιναν γνωστά μετά τη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Εργασίας υπό τον Γ. Βρούτση και με τη συμμετοχή όλων των εμπλεκόμενων φορέων, με αντικείμενο των συντονισμό των δράσεων κατά  της παραβατικότητας στην αγορά εργασίας.
Όπως ανέφερε ειδικότερα ο υπουργός Εργασίας, το δίμηνο Αυγούστου Σεπτεμβρίου μικτά κλιμάκια ελεγκτών θα «σαρώσουν» τις επιλεγμένες περιοχές, ενώ θα γίνουν κανονικά και οι προγραμματισμένοι έλεγχοι στα μεγάλα αστικά κέντρα.
«Πρέπει να καταλάβουν όλοι και, κυρίως, οι ίδιοι οι εργοδότες ότι με το να συμπεριφέρονται άνομα - είτε σαν να μην έχει αλλάξει τίποτε είτε να αξιοποιούν καταχρηστικά το άλλοθι της κρίσης - υπονομεύουν εν τέλει την ίδια τη βιωσιμότητά τους, πριονίζουν το ‘κλαδί που κάθονται’», δήλωσε ο κ. Βρούτσης.
Ανέφερε επίσης πως για περιπτώσεις αδήλωτης απασχόλησης, το α’ εξάμηνο του 2013 επιβλήθηκαν 6.074 πράξεις επιβολής προστίμου συνολικού ύψους 8 εκατ. ευρώ, έναντι 4.538 πράξεων επιβολής προστίμου συνολικού ύψους 5,6 εκατ ευρώ το αντίστοιχο διάστημα του 2012. Παράλληλα, το υπουργείο προχώρησε στο κλείσιμο 28 επιχειρήσεων για παράνομη απασχόληση αλλοδαπών.
«Η αντιμετώπιση της αδήλωτης και της ανασφάλιστης εργασίας αποτελεί πλέον καθολικό αίτημα της δοκιμαζόμενης κοινωνίας», δήλωσε με τη σειρά του ο υφυπουργός Εργασίας Βασίλης Κεγκέρογλου, εκφράζοντας τη βεβαιότητα ότι η κινητοποίηση του υπουργείου για την εντατικοποίηση των ελέγχων θα φέρει σημαντικά αποτελέσματα.
SHARE

Author: verified_user

Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ ΔΙΑΤΗΡΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΡΙΤΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ, ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΜΙΑ ΟΝΤΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΤΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΘΕΤΕΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΚΡΙΤΙΚΑΡΕΙ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ

0 ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ: