Κυριακή 21 Ιουλίου 2013

ΘΕΤΙΚΗ Η ΜΕΡΚΕΛ ΣΕ ΜΙΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΩΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ.

SHARE
Υπέρ μιας παγκόσμιας συμφωνίας για την προστασία των προσωπικών δεδομένων, έπειτα από τις αποκαλύψεις για το αμερικανικό πρόγραμμα...
παρακολούθησης Prism, τάχθηκε η Γερμανίδα καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ σε συνέντευξή της στην εφημερίδα Welt am Sonntag.
«Αυτό θα πρέπει να είναι ο στόχος μας», είπε η Μέρκελ, απαντώντας σε ερώτηση που της τέθηκε κατά πόσον είναι δυνατό να επιτευχθεί μια παγκόσμια συμφωνία για την προστασία των προσωπικών δεδομένων, του τύπου του πρωτοκόλλου του Κιότο για τις κλιματικές αλλαγές.
«Θα πρέπει να είμαστε ικανοί τον 21ο αιώνα να υπογράψουμε παγκόσμιες συμφωνίες. Αν η ψηφιακή επικοινωνία διεγείρει σε ολόκληρο τον κόσμο νέα ζητήματα, τότε θα πρέπει να απαντήσουμε στην πρόκληση. Η Γερμανία θα αναλάβει να το κάνει», συνέχισε.
Σε σημερινή συνέντευξή του στην τηλεόραση ZDF, ο Γερμανός υπουργός Εσωτερικών Χανς-Πέτερ Φρίντριχ κάλεσε τις Ηνωμένες Πολιτείες να δώσουν λεπτομερείς πληροφορίες για το πρόγραμμα Prism.
Όπως είπε, εμπειρογνώμονες από διάφορες ευρωπαϊκές χώρες και από τις ΗΠΑ θα συναντηθούν τη Δευτέρα και την Τρίτη στις Βρυξέλλες προκειμένου να ανταλλάξουν πληροφορίες για το θέμα αυτό.
Πηγή: ΑΜΠΕ, Γαλλικό Πρακτορείο
SHARE

Author: verified_user

Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ ΔΙΑΤΗΡΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΡΙΤΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ, ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΜΙΑ ΟΝΤΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΤΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΘΕΤΕΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΚΡΙΤΙΚΑΡΕΙ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ

0 ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ: