Σάββατο 20 Ιουλίου 2013

O ΧΑΡΗΣ ΘΕΟΧΑΡΗΣ ΠΟΖΑΡΕΙ ΜΕ ΜΑCBOOK ΣΤΗΝ ΥΠΟΒΟΛΗ ΤΩΝ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΩΝ ΔΗΛΩΣΕΩΝ...

SHARE
Το ενδεχόμενο να δοθεί παράταση στην υποβολή των φορολογικών δηλώσεων απέκλεισε για μία ακόμη φορά ο γενικός γραμματέας Εσόδων, Χάρης Θεοχάρης...

«Δεν έχουμε αυτή τη στιγμή καμία δυνατότητα να δώσουμε παράταση», ανέφερε μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Βήμα FM. Σημείωσε πάντως ότι αυτές που λήγουν τη Δευτέρα «είναι πολύ λιγότερες από αυτές που ο κόσμος φοβάται, διότι πηγαίνει το ευνοϊκότερο ψηφίο του ΑΦΜ από τους δύο συζύγους».
«Αυτές που λήγουν, δηλαδή, είναι σε όσες και οι δύο σύζυγοι έχουν ΑΦΜ σε 1 και 2. Αν υποθέσουμε ότι έχουμε 6 εκατ. δηλώσεις, 200.000 λήγουν τη Δευτέρα», εξήγησε.
Επεσήμανε ακόμη ότι καλό θα ήταν «να μην τα αφήνουμε όλα τελευταία στιγμή και να λέμε μετά ότι το σύστημα δεν άντεξε».
Ερωτηθείς εάν υπάρχει περίπτωση να δοθεί σιωπηρή παράταση δήλωσε: «Αν είναι να δώσουμε σιωπηρή παράταση, πώς θα το πούμε, αν είναι σιωπηρή; Η προσπάθειά μας είναι να μην ταλαιπωρήσουμε τον κόσμο. Επανεξετάζουμε κάθε μέρα τα δεδομένα για να δούμε πόσοι έχουν υποχρέωση και δεν έχουν καταφέρει να την εκπληρώσουν. Εξετάζουμε τα πάντα και βλέποντας και κάνοντας… θα κοιτάξουμε τι θα κάνουμε».
Για τις ρυθμίσεις οφειλών, ο κ. Θεοχάρης σημείωσε ότι όσο πιο νωρίς κάνει κάποιος τη ρύθμιση τόσο πιο πολλές δόσεις παίρνει. Έτσι, αν κάνει κανείς τη ρύθμιση έως το τέλος του μήνα θα πάρει 48 δόσεις, τον επόμενο 47 κοκ.
Σε ό,τι αφορά την εκκαθάριση των δηλώσεων που έχουν υποβληθεί ανέφερε πως η τρίτη εκκαθάριση θα γίνει το Σαββατοκύριακο. «Μέχρι το τέλος του μηνός, θα έχουμε εκκαθαρίσει όποια δήλωση γίνει ως τότε και όποιος κάνει δήλωση ως το τέλος του μηνός, θα έχει τις τρεις δόσεις (για την εξόφληση του φόρου)», διευκρίνισε.
Σε ερώτηση για το μπόνους του νέου τρόπου συλλογής αποδείξεων από το 2014 ο γενικός γραμματέας Εσόδων ξεκαθάρισε ότι αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει τελική απόφαση, αλλά θα υπάρξει με το νέο νομοσχέδιο, που θα έχει όλα τα φορολογικά κίνητρα, περίπου το Σεπτέμβριο.
Ο κ. Θεοχάρης τόνισε τέλος ότι η κατάσταση με τα έσοδα ομαλοποιείται. «Τους πρώτους μήνες του έτους πηγαίναμε καλύτερα στους άμεσους φόρους και χειρότερα στους έμμεσους, όπως ο ΦΠΑ. Τώρα, έχει αλλάξει αυτό. Οι έμμεσοι φόροι έχουν κλείσει την τρύπα και έχει αντιστραφεί ο ετεροχρονισμός στους άμεσους φόρους των εταιρειών και των φυσικών προσώπων τώρα και με τον ΦΑΠ αργότερα, οπότε πιστεύουμε ότι δεν θα υπάρξει πρόβλημα», παρατήρησε.
SHARE

Author: verified_user

Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ ΔΙΑΤΗΡΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΡΙΤΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ, ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΜΙΑ ΟΝΤΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΤΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΘΕΤΕΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΚΡΙΤΙΚΑΡΕΙ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ

0 ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ: