Δευτέρα 29 Ιουλίου 2013

''Η ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΕΡΑΣΕΙ ΤΟ ΒΟΥΝΟ''...

SHARE
...ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΜΑΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΖΕΙ...
«Η Ελλάδα δεν έχει, σε καμία περίπτωση, περάσει ακόμη το βουνό», υποστήριξε ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ...
σε συνέντευξή του στη Γερμανική Ραδιοφωνία, και τόνισε ότι «υπάρχει μόνο βοήθεια για αυτοβοήθεια».
«Έχουμε ένα πρόγραμμα βοήθειας για την Ελλάδα, το οποίο τρέχει μέχρι το 2014 και οι δόσεις εκταμιεύονται κάθε τρεις μήνες, αλλά πρέπει πρώτα να εγκριθούν, έπειτα από έλεγχο της τρόικας. Αν η Ελλάδα εκπληρώνει τους όρους - υπάρχει βοήθεια μόνο για αυτοβοήθεια - τότε γίνεται η εκταμίευση», είπε ο κ. Σόιμπλε.
«Πρέπει η Ελλάδα βήμα προς βήμα, μήνα προς μήνα, να εκπληρώσει περαιτέρω όρους», πρόσθεσε ο γερμανός υπουργός Οικονομικών και παρέπεμψε στις πρόσφατες αποφάσεις της Βουλής των Ελλήνων. «Τώρα, στον δημόσιο τομέα πράγματι θα υλοποιηθούν περικοπές θέσεων και δεν θα πρόκειται μόνο για υποσχέσεις. Αυτό στην Ελλάδα δεν είναι εύκολο να γίνει, αλλά δεν μπορούμε να παραιτηθούμε από αυτό», δήλωσε.
«Όσο δεν έχουν υλοποιηθεί οι όροι, δεν μπορούμε να απελευθερώσουμε τις υπο-δόσεις. Η πίεση παραμένει», συνέχισε ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και τόνισε ότι «αυτό δεν έχει καμία σχέση με τις εκλογές» στη Γερμανία.
Επεσήμανε, εξάλλου, ότι η Ελλάδα «δεν έχει ακόμη, σε καμία περίπτωση, περάσει το βουνό» και αναφέρθηκε στην ανάγκη να δημιουργηθεί αποτελεσματική διοίκηση, ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά τον φοροσυλλεκτικό μηχανισμό.
Αναγνώρισε, πάντως, ότι «η Ελλάδα είναι συνολικά σε μια όχι άσχημη εξέλιξη, προέρχεται ωστόσο από μια πολύ βαριά κρίση» και πρόσθεσε ότι έχει περιοριστεί το κόστος εργασίας κατά 13% και η χώρα γίνεται πιο ανταγωνιστική.
Πηγή: ΑΜΠΕ
SHARE

Author: verified_user

Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ ΔΙΑΤΗΡΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΡΙΤΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ, ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΜΙΑ ΟΝΤΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΤΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΘΕΤΕΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΚΡΙΤΙΚΑΡΕΙ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ

0 ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ: