Τετάρτη 31 Ιουλίου 2013

ΣΚΛΗΡΑΙΝΟΥΝ ΤΗ ΣΤΑΣΗ ΤΟΥΣ ΟΙ ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΟΡΟΥΣ ΔΙΑΣΩΣΗΣ...

SHARE
Σκληραίνουν τη στάση τους οι Βρυξέλλες απέναντι στη Monte dei Paschi di Siena, ζητώντας πιο αυστηρούς όρους προτού εγκρίνουν το πακέτο διάσωσης 3,9 δισ. ευρώ της τρίτης μεγαλύτερης τράπεζας της Ιταλίας από πλευράς ενεργητικού...

Ο επίτροπος της Ε.Ε. για τον Ανταγωνισμό, Χοακίν Αλμούνια, διεμήνυσε στην ιταλική κυβέρνηση ότι το προτεινόμενο σχέδιο αναδιάρθρωσης της τράπεζας είναι υπερβολικά χαλαρό όσον αφορά στην αμοιβή των ανώτατων στελεχών, τη μείωση του κόστους και τη μεταχείριση των πιστωτών, σύμφωνα με δημοσίευμα των Financial Times.
O κ. Αλμούνια προειδοποίησε τον ιταλό υπουργό Οικονομικών, Φαμπρίτζιο Σακομάνι, ότι εάν δεν υπάρξουν «έκτακτες» αλλαγές θα αρχίσει εκτεταμένη έρευνα, διαδικασία που θα μπορούσε να διαρκέσει έξι μήνες και να οδηγήσει στην επιβολή κυρώσεων ή στην υποχρέωση της αποπληρωμής από την τράπεζα της κρατικής βοήθειας των 3,9 δισ. ευρώ.
Σε επιστολή, με ημερομηνία 16 Ιουλίου, ο κ. Αλμούνια επεσήμανε ότι η βασική ανησυχία έγκειται στη βιωσιμότητα της τράπεζας και για να μπορέσει αυτή να αποκαταστήσει τη βιωσιμότητά της θα πρέπει να βελτιωθεί το υφιστάμενο πρόγραμμα αναδιάρθρωσης.
Οι βασικές ανησυχίες αφορούν στη μείωση του κόστους και στην αναμενόμενη κερδοφορία, στην ικανότητα του πιστωτικού ομίλου να βάλει στην άκρη χρήματα για την κάλυψη πιθανών ζημιών, στην έκθεσή του σε κρατικό χρέος, στις πολιτικές επαναγοράς του χρέους και στις υπερβολικές αμοιβές των ανώτατων στελεχών.
Σημειώνεται ότι το πακέτο διάσωσης της Monte dei Paschi di Siena έχει τη μορφή τραπεζικών ομολόγων που αγοράστηκαν από την κυβέρνηση και εγκρίθηκαν από το κοινοβούλιο τον Δεκέμβριο του 2012, όταν ο Μάριο Μόντι ήταν πρωθυπουργός.
Πηγή : naftemporiki.gr
SHARE

Author: verified_user

Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ ΔΙΑΤΗΡΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΡΙΤΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ, ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΜΙΑ ΟΝΤΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΤΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΘΕΤΕΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΚΡΙΤΙΚΑΡΕΙ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ

0 ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ: