Δευτέρα 8 Ιουλίου 2013

''ΤΣΟΥΝΑΜΙ'' ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΕΤΑΒΙΒΑΣΕΙΣ ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΣΤΟ ΤΑΙΠΕΔ...

SHARE
Ολοένα και αυξάνονται οι προσφυγές που κατατίθενται στο Συμβούλιο της Επικρατείας από Δήμους και πολίτες για την μεταβίβαση ακινήτων του Δημοσίου στο ΤΑΙΠΕΔ.
Στις προσφυγές που έχουν ήδη κατατεθεί στο ΣτΕ, προστέθηκαν και άλλες οκτώ με τις οποίες οι προσφεύγοντες ζητούν να ακυρωθούν ...
ως αντισυνταγματικές και παράνομες οι σχετικές αποφάσεις της Διυπουργικής Επιτροπής Αναδιαρθρώσεων και Αποκρατικοποιήσεων βάσει των οποίων αποφασίστηκε να μεταβιβαστεί η δημόσια περιουσία στο ΤΑΙΠΕΔ για αξιοποίηση .
Ειδικότερα, στο ΣΤΕ προσέφυγαν :
  • ο Δήμος Θερμαϊκού Θεσσαλονίκης ζητώντας ν’ ακυρωθεί η μεταφορά στο ΤΑΙΠΕΔ του «Κάμπινγκ Επανομής», έκταση 3.210.155 τετραγωνικών μέτρων μαζί με όλες του τις εγκαταστάσεις.
  • Ο Δήμος Θάσου που ζητεί να ακυρωθεί η μεταβίβαση στο ΤΑΙΠΕΔ του λιμένα Θάσου έκτασης 15.709 τ.μ., της έκτασης Χρυσή Αμμουδιά (181.641 τ.μ.) και έκταση 253.278 τ.μ. στη θέση «Βάλτα» της Σκάλας Ραχωνίου του Δήμου Θάσου.
  • Ο Δήμος Γορτυνίας Αρκαδίας που ζητεί την ακύρωση της μεταβίβασης στο ΤΑΙΠΕΔ του «Ξενία Βυτίνας» έκτασης 37.534 τ.μ. που βρίσκεται στη θέση «Καμπέα». Από τα 37.534 τ.μ. τα 14.450 τ.μ. είναι δημόσια δασική έκταση.
  • Ο Δήμος Ιστίας-Αιδηψού που ζητεί να μην μεταβιβαστούν οι εγκαταστάσεις των υδροθεραπευτηρίων του ΕΟΤ, (σήμερα λειτουργούν 21 υδροθεραπευτήρια εκ των οποίων τα 5 έχουν δικές τους πηγές).
Στο Συμβούλιο της Επικρατείας έχουν προσφύγει επίσης, έξι κάτοικοι των Καμένων Βούρλων ζητώντας να ακυρωθεί η μεταβίβαση της ιαματικής πηγής Καμένων Βούρλων-Κονιαβίτη, έκτασης 827.930 τ.μ. και της ιαματικής πηγής Λουτρόπολης Καμένων Βούρλων έκτασης 488.089 τ.μ. μαζί με τις εγκαταστάσεις τους.
Παράλληλα:
  • 60 κάτοικοι του Δήμου Κέρκυρας ζητούν την ακύρωση της μεταβίβασης στο εν λόγω Ταμείο της περιοχής «Νήσος» ή «Ίσσος» έκτασης 1.788.268 τ.μ. Η έκταση αυτή βρίσκεται στη λωρίδας ξηράς η οποία διαχωρίζει τη λίμνη Κορισσίων από τη θάλασσα από το δάσος κέδρων και τις πετρόμορφες αμμοθίνες.
  • Τριάντα κάτοικοι των Λουτρών Υπάτης ζητούσαν από το ΣτΕ να μην παραχωρηθεί στο ΤΑΙΠΕΔ το ακίνητο του ΕΟΤ έκτασης 837.958 τ.μ. μαζί με τις σχετικές εγκαταστάσεις των ιαματικών λουτρών Υπάτης.
Τέλος, δυο κάτοικοι της Αττικής ζητούν την ακύρωση της μεταβίβασης στο ΤΑΙΠΕΔ του ακίνητου «Κτήμα Ζαχάρως» έκτασης 123.678 τ.μ. που βρίσκεται στο Δήμο Ζαχάρως Ηλείας και είναι κυριότητας του ΕΟΤ. Το «Κτήμα Ζαχάρως» περιλαμβάνει ένα ακίνητο έκτασης 131.438 τ.μ. και παραλία επιφάνειας 7.760 τ.μ.
Πηγή : naftemporiki.gr
SHARE

Author: verified_user

Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ ΔΙΑΤΗΡΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΡΙΤΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ, ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΜΙΑ ΟΝΤΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΤΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΘΕΤΕΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΚΡΙΤΙΚΑΡΕΙ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ

0 ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ: