Τετάρτη 3 Ιουλίου 2013

ΣΤΑΣΗ ΑΝΑΜΟΝΗΣ ΘΑ ΤΗΡΗΣΕΙ Η ΕΚΤ...

SHARE
Αμετάβλητη αναμένεται να διατηρήσει την επιτοκιακή της πολιτική η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) στη συνεδρίαση της Πέμπτης, καθώς αναζητά ενδείξεις για ανάκαμψη της οικονομίας της Ευρωζώνης...
Σε αντίθεση με την ΕΚΤ, η ομοσπονδιακή τράπεζα των ΗΠΑ σχεδιάζει τη σταδιακή απόσυρση των έκτακτων μέτρων στήριξης της οικονομίας. Στην Ευρώπη, ένα τέτοιο βήμα εφαίνεται μακρινό και οι αξιωματούχοι της ΕΚΤ προσπαθούν να διαβεβαιώσουν τους επενδυτές ότι δεν θα ακολουθήσουν σύντομα το παράδειγμα της Fed.
Η πλειονότητα των οικονομολόγων εκτιμούν πως η ΕΚΤ, στην προσεχή συνεδρίασή της, θα διατηρήσει τα επιτόκια αμετάβλητα στα ιστορικά χαμηλά επίπεδα του 0,5%. Αναμένουν δε ότι τα επιτόκια θα παραμείνουν σε αυτά τα επίπεδα τουλάχιστον έως τα τέλη του επόμενου έτους.
«Δεν περιμένουμε κάποια ρηξικέλευθη κίνηση σε ό,τι αφορά την πολιτική (στη συνεδρίαση της ΕΚΤ την Πέμπτη)», είπε ο Νικ Μάθιους, οικονομολόγος στη Nomura. «Επί του παρόντος, τα νέα στοιχεία θα θεωρηθεί ότι συνάδουν με το βασικό σενάριο (της ήπιας ανάκαμψης) και αυτό θα συνεχίσει να δίνει κάποια ανάσα στην ΕΚΤ», πρόσθεσε.
Πηγή: Reuters
SHARE

Author: verified_user

Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ ΔΙΑΤΗΡΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΡΙΤΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ, ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΜΙΑ ΟΝΤΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΤΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΘΕΤΕΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΚΡΙΤΙΚΑΡΕΙ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ

0 ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ: