Κυριακή 14 Ιουλίου 2013

ΣΤΗ EUROBANK ΠΕΡΑΣΕ ΤΟ... ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΟ ΤΑΜΙΕΥΤΗΡΙΟ ΑΠΟ ΤΟ... ΤΧΣ

SHARE
Γράφει ο Νίκος Κούτρικας
Οικονομικός συντάκτης ΕΣΗΕΑ
Οριστικά...και μετά από "συμπληγάδες" το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο περνά οριστικά στην... Eurobank, όπως αποφασίστηκε στη συνεδρίαση του γενικού συμβουλίου του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας και όπως αναφερθήκαμε (εδώ) από... νωρίς το απόγευμα.
Έτσι η συνεδρίαση ολοκληρώθηκε τελικά το Σάββατο. Στη διαγωνιστική διαδικασία είχαν πάρει μέρος η Alpha Bank, η Εθνική Τράπεζα, η Eurobank και ο όμιλος Πειραιώς. Η Goldman Sachs ενήργησε ως χρηματοοικονομικός σύμβουλος του ΤΧΣ για την εν λόγω συναλλαγή.
 
Ενώ είχε εγκριθεί νωρίτερα και η μεταβίβαση της Proton Bank στην Eurobank, η δεσμευτική προσφορά της οποίας είχε κριθεί η μόνη συμβατή με τις προϋποθέσεις του διαγωνισμού. Στόχος και για την υπόθεση της Proton Bank είναι η υπογραφή δεσμευτικής συμφωνίας μέχρι τη Δευτέρα.
 
Διαβάστε αναλυτικά την ανακοίνωση του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας:
"Σήμερα, Σάββατο 13 Ιουλίου 2013, το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ) ολοκλήρωσε τη διαγωνιστική διαδικασία για την πώληση του Νέου Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου και αποφάσισε να προχωρήσει με την πώληση του Νέου Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου στην Eurobank.
Το ΤΧΣ και η Eurobank θα συνεργαστούν με στόχο να υπογραφεί δεσμευτική συμφωνία τη Δευτέρα 15 Ιουλίου 2013.
Στη διαγωνιστική διαδικασία, έλαβαν μέρος τέσσερις (4) ελληνικές τράπεζες, η Alpha Bank, η Εθνική Τράπεζα, η Eurobank και ο όμιλος Πειραιώς.
Η Goldman Sachs ενεργεί ως χρηματοοικονομικός σύμβουλος του ΤΧΣ για την εν λόγω συναλλαγή".
 
 
Αποψή μας:
 
Νομίζω ότι οι εξελίξεις τρέχουν στον τραπεζικό τομέα και δόθηκε λύση που θα ...διασφάλιζε το δημόσιο συμφέρων!
Δεν καταλαβαίνω όμως ακόμα τι...χρειαζόταν ο διαγωνισμός σε... δύο τράπεζες που άνηκαν στο ΤΧΣ δηλαδή στο δημόσιο ;
Και μη μου πείτε ότι... δεν είχε δίκιο η Σακελλαρίου...
Φυσικά και είχε!
Τέλος καλό όμως όλα καλά για να δούμε τώρα πιο fund θα μπει στην ισχυρή τώρα Eurobank ;
SHARE

Author: verified_user

Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ ΔΙΑΤΗΡΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΡΙΤΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ, ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΜΙΑ ΟΝΤΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΤΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΘΕΤΕΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΚΡΙΤΙΚΑΡΕΙ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ

0 ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ: