Κυριακή 28 Ιουλίου 2013

ΑΙΣΘΗΤΗ ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ...ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΤΗΝ ΕΙΔΕ

SHARE
Αισθητή βελτίωση της κατάστασης στην Ελλάδα διαπιστώνει ο επίτροπος Περιφερειακής Πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Γιοχάνες Χαν, φέροντας ...
ως παράδειγμα την εντυπωσιακή αύξηση στον τουρισμό το φετινό καλοκαίρι.
Σε συνέντευξή του στη δημόσια Αυστριακή Ραδιοφωνία, ο Χαν, ο οποίος βρέθηκε τις προηγούμενες ημέρες στην Αθήνα για συνομιλίες με μέλη της ελληνικής κυβέρνησης, είπε επίσης πως έχουν διατεθεί σχετικά πολλά χρήματα από τα κοινοτικά ταμεία για την ενίσχυση και χρηματοδότηση μικρών και μέσων επιχειρήσεων στη χώρα. Σημείωσε, ωστόσο, ότι ίσως αυτά δεν έχουν απορροφηθεί στον βαθμό που ο ίδιος θα επιθυμούσε.
Επεσήμανε, εξάλλου, πως θα πρέπει να ληφθεί υπόψη πως στην αρχή της κρίσης ένας στους τρεις Ελληνες απασχολούνταν στον δημόσιο τομέα, γεγονός που, όπως είπε, «δεν μπορεί να συνεχιστεί στο μέλλον».
Τόνισε ακόμη πως από την πλευρά της Ε.Ε. υπάρχουν, για παράδειγμα, μικροδάνεια, τα οποία απευθύνονται σε πρόσωπα που θέλουν να γίνουν ελεύθεροι επαγγελματίες με μια δική τους επιχείρηση και προς τούτο χρειάζεται κάποια αισιοδοξία, την οποία ο ίδιος βλέπει να υπάρχει.
Σε άλλο σημείο της συνέντευξής του, ο αυστριακός επίτροπος ανέφερε πως θα πρέπει κανείς να δει αυτά που ζητούνται από τους Έλληνες στο πλαίσιο του ελληνικού προγράμματος, «όχι αδικαιολόγητα», αλλά παραδέχθηκε πως και σε άλλες χώρες θα οδηγούσαν σε τουλάχιστον ανάλογη σύγχυση και αναταραχές. Αποτελούν, βέβαια, εξαιρετική επιβάρυνση, σημείωσε, αλλά «μπορεί να ειπωθεί πως θα πρέπει κάποιος να τα δει συνολικά ως κάθαρση».
Ο κ. Χαν απέφυγε να απαντήσει στο ερώτημα «μήπως είναι πολλά αυτά που απαιτούνται από τους Έλληνες», ενώ εμφανίστηκε επιφυλακτικός και στα ερωτήματα ως προς την ανάγκη νέας διαγραφής ελληνικού χρέους και ως προς τον ρόλο που παίζουν οι επικείμενες γερμανικές εκλογές του Σεπτεμβρίου.
Πηγή: ΑΜΠΕ
SHARE

Author: verified_user

Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ ΔΙΑΤΗΡΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΡΙΤΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ, ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΜΙΑ ΟΝΤΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΤΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΘΕΤΕΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΚΡΙΤΙΚΑΡΕΙ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ

0 ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ: