Κυριακή 30 Ιουνίου 2013

AYΞΗΣΗ ΡΕΥΣΤΟΤΗΤΑ ΣΤΙΣ ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ...

SHARE
...ΟΙ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΗΓΕΤΕΣ ΚΑΤΑΛΑΒΑΝ ΠΡΟΣ ΤΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΙΝΗΘΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ''ΑΝΑΣΑΝΕΙ'' Η ΑΓΟΡΑ ΚΑΙ Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ...
Πάνω από 100 δισ. ευρώ θα διατεθούν με την εγγύηση της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων (ΕΤΕπ), αλλά και της Ε.Ε., ...
υπό μορφή δανείων στις μμε, μέσω ευρωπαϊκών τραπεζών,
σύμφωνα με την απόφαση που έλαβαν χθες οι Ευρωπαίοι ηγέτες με στόχο την αύξηση της ροής ρευστότητας στην πραγματική οικονομία.
Τα δάνεια θα δοθούν την περίοδο 2013-2015, ενώ αυξημένη θα είναι η δανειοδοτική δυνατότητα της ΕΤΕπ και σε άλλους τομείς, ενώ η Κομισιόν θα αναζητήσει πρόσθετα κεφάλαια από τα διαρθρωτικά ταμεία της Ε.Ε., τα οποία θα δοθούν για μόχλευση στην ΕΤΕπ, ώστε να πολλαπλασιαστούν τα συνολικά ποσά.
Από τα μέτρα που αποφασίστηκαν χθες και τα οποία είναι άμεσης εφαρμογής, θα επωφεληθούν σε μεγαλύτερο βαθμό οι χώρες του νότου, όπως η Ελλάδα, δεδομένου ότι στο νότο οι τράπεζες δανείζουν με μεγάλη δυσκολία και επιπλέον τα επιτόκια είναι πολύ υψηλότερα σε σχέση με το βορρά της Ε.Ε.
Tο συμπέρασμα της συνόδου στις παρούσες οικονομικές συνθήκες είναι πολύ σημαντικό να αποκατασταθεί κανονική δανειακή ροή στην οικονομία και να διευκολυνθεί η χρηματοδότηση των επενδύσεων. Δεδομένης της σημασίας των μικρομεσαίων επιχειρήσεων για την οικονομία, ειδικά όσον αφορά στη δημιουργία θέσεων απασχόλησης, τα μέτρα στήριξης της χρηματοδότησης των μμε αποτελούν προτεραιότητα.
Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό για τις χώρες με υψηλά ποσοστά ανεργίας των νέων και στις οποίες απαιτούνται νέες επενδύσεις για την προαγωγή της ανάπτυξης και της απασχόλησης. Εξίσου σημαντική είναι η προαγωγή της επιχειρηματικότητας και της αυτοαπασχόλησης.
Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο εξέφρασε ικανοποίηση για τη συμφωνία που επετεύχθη όσον αφορά στο Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο της Ε.Ε. (ΠΔΠ) για την επταετία 2014-2020. Το ΠΔΠ θα διαδραματίσει ζωτικό ρόλο για τη στήριξη της οικονομίας, ενεργώντας ως καταλύτης για την ανάπτυξη και την απασχόληση σε όλη την Ευρώπη και ως μοχλός παραγωγικών επενδύσεων και επενδύσεων σε ανθρώπινο κεφάλαιο.
Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο ζήτησε την ταχεία επίσημη έκδοση του κανονισμού ΠΔΠ και της σχετικής διοργανικής συμφωνίας.
Στο πλαίσιο αυτό, το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο εξέφρασε επίσης την ικανοποίησή του για τις συμφωνίες που επετεύχθησαν επί νέων προγραμμάτων όπως τα ERASMUS, COSME, Ορίζοντας 2020 και το πρόγραμμα για την απασχόληση και την κοινωνική καινοτομία. Oι κατευθυντήριες γραμμές που έδωσε μέσω των συμπερασμάτων το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο είναι οι εξής:
η θέσπιση εντός του έτους των προγραμμάτων της Ε.Ε. που στηρίζουν την υλοποίηση της στρατηγικής «Ευρώπη 2020»,
η συνεργασία των κρατών-μελών με την Επιτροπή για την ολοκλήρωση το ταχύτερο δυνατό των συμφωνιών εταιρικής σχέσης και των επιχειρησιακών προγραμμάτων τους,
η ταχεία υλοποίηση των διαρθρωτικών ταμείων καθώς και των προγραμμάτων για την ανταγωνιστικότητα των επιχειρήσεων και των μμε (COSME) και για την έρευνα και την καινοτομία (Ορίζοντας 2020), τα οποία είναι ιδιαίτερα σημαντικά για τη στήριξη των μμε,
η επίσπευση της εφαρμογής της πιλοτικής φάσης των ομολογιακών δανείων για τη χρηματοδότηση των έργων. Η Επιτροπή προτίθεται να υποβάλει την αξιολόγησή της περί τα τέλη του 2013.
SHARE

Author: verified_user

Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ ΔΙΑΤΗΡΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΡΙΤΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ, ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΜΙΑ ΟΝΤΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΤΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΘΕΤΕΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΚΡΙΤΙΚΑΡΕΙ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ

0 ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ: