Πέμπτη 6 Ιουνίου 2013

''ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΕΙ Ο ΠΟΥΤΙΝ ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΙΒΛΗΘΕΙ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΕΙΡΗΝΗ''...

SHARE
Ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος δήλωσε απόψε ότι οι προκαθήμενοι των εκκλησιών της Μέσης Ανατολής αναμένεται να ζητήσουν, κατά την επίσκεψη που θα πραγματοποιήσουν τον επόμενο μήνα στη Μόσχα, τη βοήθεια...
και τη παρέμβαση του Προέδρου της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν προκειμένου η χώρα του, ως υπερδύναμη να εργαστεί για την ειρήνη σε όλο τον κόσμο και  ιδιαίτερα σήμερα στην Μέση Ανατολή.
Σε δηλώσεις στο αεροδρόμιο Λάρνακας επιστρέφοντας από το Λίβανο όπου πραγματοποίησε επίσκεψη συνοδευόμενος από τον Πατριάρχη Αλεξανδρείας Θεόδωρο, ο Αρχιεπίσκοπος KΚύπρου είπε ότι στόχος της επίσκεψης ήταν να συναντηθούν «με τον Πατριάρχη για να μεταφέρουμε την αγάπη μας, τη συμπάθεια μας και τη στήριξη μας προς τον ίδιο τον Πατριάρχη και την Εκκλησία της Αντιοχείας και κατ’ επέκταση της Συρίας».
Πρόσθεσε ότι εξέφρασαν προς τον Πατριάρχη τη συμπάθεια τους «για τη σύλληψη του κατά σάρκα αδελφού του και του άλλου Μητροπολίτη που δυστυχώς μέχρι σήμερα δεν ξέρουν περί της τύχης τους. Είναι τραγικό να μην γνωρίζει κανείς, είναι ζωντανοί αυτοί οι άνθρωποι ή τους έχουν σκοτώσει. Ζουν δραματικές στιγμές και κινδυνεύει η φυσική ύπαρξη του Χριστιανισμού στη Συρία, μπορώ να πω και στη Μέση Ανατολή γιατί» όπως εξήγησε «σήμερα κινδυνεύει η Συρία, αύριο κινδυνεύει η Κύπρος, μεθαύριο κινδυνεύει η Αίγυπτος».
Πρέπει συνέχισε ο Μακαριότατος «όλες οι εκκλησίες της Μέσης Ανατολής να ενώσουν τις δυνάμεις τους ούτως ώστε να εξασφαλίσουμε τη παραμονή των Χριστιανών στη γη των Πατέρων τους».
Ο Μακαριότατος στις δηλώσεις του είπε ακόμα ότι στη συνάντηση που είχαν στο Λίβανο είχε λεχθεί πως τον επόμενο μήνα που θα πραγματοποιηθεί επίσκεψη στη Μόσχα, ύστερα από πρόσκληση του Πατριάρχη της Μόσχας «οι προκαθήμενοι της Μέσης Ανατολής θα ζητήσουμε να δούμε ιδιαιτέρως τον Πρόεδρο Πούτιν για να ζητήσουμε τη βοήθεια και την παρέμβαση του, αφού είναι μια υπερδύναμη και οφείλουν πραγματικά να εργαστούν για την ειρήνη σε όλο τον κόσμο αλλά ιδιαίτερα σήμερα στην Μέση Ανατολή».
SHARE

Author: verified_user

Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ ΔΙΑΤΗΡΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΡΙΤΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ, ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΜΙΑ ΟΝΤΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΤΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΘΕΤΕΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΚΡΙΤΙΚΑΡΕΙ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ

0 ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ: