Σάββατο 22 Ιουνίου 2013

ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ ΟΙ ΕΥΡΩΠΑΙΚΕΣ ΑΓΟΡΕΣ...

SHARE
Σε αρνητικό έδαφος έκλεισαν οι χρηματιστηριακοί δείκτες στις κυριότερες αγορές της Ευρώπης καθώς παραμένουν οι ανησυχίες μετά τις πρόσφατες δηλώσεις του διοικητή της Fed περί απόσυρσης των κινήτρων εντός του έτους...

Υπενθυμίζεται πως ο Μπεν Μπερνάνκι ανακοίνωσε ότι η αμερικανική κεντρική τράπεζα ενδέχεται «να μετριάσει» το ρυθμό με τον οποίο αγοράζει μηναίως τα ομόλογα, αν οι προβλέψεις για τη μείωση της ανεργίας βγουν αληθινές.
Στο μεταξύ πτώση από το ιστορικό ρεκόρ σημείωσε το πλεόνασμα τρεχουσών συναλλαγών της Ευρωζώνης τον Απρίλιο, παραμένοντας πάντως σε υψηλά επίπεδα, σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ).
Όπως προκύπτει από τα στοιχεία της ΕΚΤ, το πλεόνασμα τρεχουσών συναλλαγών μειώθηκε σε 19,5 δισ. ευρώ από το ιστορικό υψηλό των 25,9 δισ. ευρώ στο οποίο είχε ανέλθει τον Μάρτιο.
Την ίδια ώρα η γαλλική στατιστική υπηρεσία (INSEE) αναφέρει στις τελευταίες προβλέψεις της ότι η γαλλική οικονομία θα συρρικνωθεί με ρυθμό 0,1% το 2013, ενώ το ποσοστό ανεργίας θα ανέλθει στο 10,7%.
Ο δείκτης FTSEurofirst 300 υποχώρησε κατά 0,7% στις 1.136,38 μονάδες, μετά τη «βουτιά» 3,1% που κατέγραψε την Πέμπτη, τη μεγαλύτερη ημερήσια πτώση των τελευταίων 19 μηνών.
Ο FTSE 100 έκλεισε με πτώση 0,7% στις 6.116,17 μονάδες, ο γαλλικός δείκτης CAC 40κατέγραψε απώλειες 1,11% στις 3.658,04 μονάδες και ο δείκτης DAX στη Φρανκφούρτη διαμορφώθηκε στις 7.789,24 μονάδες, υποχωρώντας κατά 1,76%.
SHARE

Author: verified_user

Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ ΔΙΑΤΗΡΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΡΙΤΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ, ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΜΙΑ ΟΝΤΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΤΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΘΕΤΕΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΚΡΙΤΙΚΑΡΕΙ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ

0 ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ: