Παρασκευή 7 Ιουνίου 2013

ΑΠΟ ΤΟ ''GREXIT'' ΣΤΟ ''GRECOVERY''...

SHARE
Από το “Grexit” η Ελλάδα πέρασε στο  “Grecovery” δηλώνει ο πρωθυπουργός κ. Αντώνης Σαμαράς σε συνέντευξή του που δημοσιεύεται σήμερα στην εφημέριδα “Helsinking Sanoat”, με αφορμή τη διήμερη επίσκεψη που πραγματοποιεί στη Φινλανδία ...
και προσθέτει ότι “η κατάρρευση της Ελλάδας είναι στην πράξη απίθανο σενάριο”. 

“Τώρα πια κανείς δεν πιστεύει στην επιστροφή της Ελλάδας από το ευρώ στη δραχμή” λέει ακόμη ο πρωθυπουργός και σημειώνει ότι “έχουμε αποκαταστήσει την εμπιστοσύνη στη χώρα. Η προσαρμογή της δημόσιας οικονομίας προχωρά με το ρυθμό που έχουν ορίσει οι πιστωτές, ενώ το δημόσιο έλλειμμα συρρικώνεται με ταχύτητα πρωτόγνωρη”. 

Ο κ. Σαμαράς δηλώνει πάντως ότι “η κατάσταση είναι ένας κοινωνικός εφιάλτης" και προσθέτει ότι το 2013 θα είναι το δυσμενέστερο όλων, από του χρόνου όμως η οικονομία θα παρουσιάσει ελαφρά ανάκαμψη. 
Ο πρωθυπουργός αναφέρεται και στην ενίσχυση της Χρυσής Αυγής και λέει ότι “οι Έλληνες δεν είναι φασίστες, έχουν μόνο χάσει την ελπίδα τους. Οι άνθρωποι χρειάζεται να πιστέψουν ότι οι θυσίες τους θα αποφέρουν καρπούς”. 
Όπως αναφέρει και η εφημερίδα, ο Έλληνας πρωθυπουργός είναι προσεκτικός όταν σχολιάζει το σκληρό πρόγρααμμα προσαρμογής, θεωρεί ότι τα μέτρα των Βρυξελλών επιδέχονται βελτίωσης και ότι παράλληλα με τις περικοπές θα έπρεπε να έχει δοθεί μεγαλύτερη προσοχή στην ανάπτυξη της οικονομίας. “Το χειρότερο θα ήταν να μην υπάρξει ανάκαμψη μετά από τις θυσίες που έχουν κάνει οι άνθρωποι” λέει ο πρωθυπουργός. 
Ο κ. Σαμαράς δηλώνει ακόμη ακλόνητος θιασώτης της ευρωπαικής ολοκλήρωσης, σημείώνει ότι το κοινό νόμισμα προυποθέτει κοινή οικονομική πολιτική, υποστηρίζει ότι η τραπεζική ένωση είναι προς την σωστή κατεύθυνση, λέει ναι στο κοινό χρέος δηλαδή στα ευρωομόλογα αλλά αναφέρει ότι “η ώρα τους δεν είναι τώρα αλλά μετά την κρίση”. 
Η εφημερίδα αναφέρει ότι “τις τελευταίες εβδομάδες ο Έλληνας πρωθυπουργός έχει περιοδεύσει ανά τον κόσμο μεταδίδοντας το μήνυμα-χαράς για την ανάκαμψη της Ελλάδας και ότι πραγματοποίησε ταξείδι-μάρκετινγ στην Κίνα συνοδεύόμενος από 100 επιχειρηματίες”. 
Ο κ. Σαμαράς συναντάται αυτή την ώρα με τον πρωθυπουργό της Φινλανδίας κ. Jurki Katainen. Αύριο θα μιλήσει στο οικονομικό φόρουμ που διοργανώνει το Κέντρο Ευρωπαϊκών Σπουδών του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος με θέμα «Από τη μεταρρύθμιση στην Ανάπτυξη - Οδικός Χάρτης για την Ευρώπη». 
Πέραν του Έλληνα πρωθυπουργού στο φόρουμ συμμετέχουν επίσης οι Πρωθυπουργοί της Ιρλανδίας κ. Enda Kenny, της Φινλανδίας κ. Jukri Katainen και της Λετονίας κ. Valdis Dombrovskis.
SHARE

Author: verified_user

Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ ΔΙΑΤΗΡΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΡΙΤΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ, ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΜΙΑ ΟΝΤΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΤΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΘΕΤΕΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΚΡΙΤΙΚΑΡΕΙ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ

0 ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ: