Παρασκευή 28 Ιουνίου 2013

ΠΑΜΕ ΓΙΑ ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΤΟΥ ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ...

SHARE
Προς άμεση λύση για το ζήτημα που έχει προκύψει σε σχέση με την κατάθεση «πόθεν έσχες» προχωράει η κυβέρνηση. Σύμφωνα με πληροφορίες η γενική γραμματεία της κυβέρνησης πρόκειται να πάρει νομοθετική πρωτοβουλία την Παρασκευή, ...
προκειμένου να επιλυθεί άμεσα το πρόβλημα.

Η καταληκτική ημερομηνία για την υποβολή είναι η 30 Ιουνίου, όμως εξαιτίας των κολλημάτων που είχαν διαπιστωθεί τις προηγούμενες ημέρες, κάτι που έχουν επισημάνει και αρμόδιοι παράγοντες, ενδέχεται να υπάρξει παράταση. Αύριο πάντως το ζήτημα έχει προγραμματιστεί να επιλυθεί.
Να σημειωθεί πως την Τετάρτη το υπουργείο Οικονομικών ανακοίνωσε παράταση στις προθεσμίες υποβολής των φορολογικών δηλώσεων.
Η προθεσμία ηλεκτρονικής υποβολής των ετήσιων δηλώσεων φορολογίας για φυσικά πρόσωπα παρατείνεται ανάλογα με το τελευταίο ψηφίο του ΑΦΜ ως εξής:
Για τα ψηφία: 1 και 2 έως και την 22η Ιουλίου 2013, για τα ψηφία: 3 και 4 έως και την 29η Ιουλίου, για τα ψηφία: 5 και 6 έως και την 5η Αυγούστου, για τα ψηφία: 7 και 8 έως και τη 12η Αυγούστου, για το ψηφίο: 9 έως και την 26η Αυγούστου και για το ψηφίο: 0 έως και την 30ή Αυγούστου 2013.
Ωστόσο να σημειωθεί πως με ανακοίνωσή της η Αρχή Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες και της Χρηματοδότησης της Τρομοκρατίας και Ελέγχου των Δηλώσεων Περιουσιακής Κατάστασης αναφέρει τα εξής:

«Όπως ρητά προβλέπεται από το νόμο (άρθρο 1 παρ. 2 του ν.3213/2003) η Δήλωση Περιουσιακής Κατάστασης υποβάλλεται "το αργότερο την 30 Ιουνίου κάθε έτους". Δεν παρέχεται δυνατότητα παράτασης της προθεσμίας αυτής»
SHARE

Author: verified_user

Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ ΔΙΑΤΗΡΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΡΙΤΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ, ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΜΙΑ ΟΝΤΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΤΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΘΕΤΕΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΚΡΙΤΙΚΑΡΕΙ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ

0 ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ: