Κυριακή 23 Ιουνίου 2013

ΕΜΠΛΟΚΗ ΣΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΙΚΗ ΕΝΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΕΥΡΩΖΩΝΗΣ ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ ΤΟ BLOOMBERG...

SHARE
Δεν πρέπει να επιρρίπτονται ευθύνες στο γερμανικό κοινοβουλευτικό σώμα για τις όποιες καθυστερήσεις στην Ευρώπη, δήλωσε ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε μετά τη συνεδρίαση του Eurogroup.
Το πρακτορείο, όπως αναφέρει το "Εθνος", επικαλείται ...
δύο Ευρωπαίους αξιωματούχους που αναφέρουν ότι η αναβολή στο χρονοδιάγραμμα της τραπεζικής ενοποίησης αποδίδεται κατά κύριο λόγο στη χρονοβόρο διαδικασία επικύρωσης της Γερμανίας.
Επισημαίνεται ότι το αρχικό χρονοδιάγραμμα ανέφερε ότι η ΕΚΤ θα αναλάμβανε εποπτικό ρόλο από τον Μάρτιο. Στη συνέχεια αναβλήθηκε για τον Ιούλιο και τώρα όλα δείχνουν ότι η Ευρωζώνη οδηγείται σε νέα αναβολή.
Από την πλευρά του, ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε υποστηρίζει ότι είναι ανοησία να επιρρίπτονται ευθύνες στη Γερμανία.
«Δεν πρέπει να επιρρίπτονται ευθύνες στο γερμανικό κοινοβουλευτικό Σώμα για τις όποιες καθυστερήσεις στην Ευρώπη» δήλωσε σχετικά μετά τη συνεδρίαση του Eurogroup και συμπλήρωσε: «Είπαμε αρκετά έγκαιρα ότι χρειάζεται επικύρωση μέσω της κοινοβουλευτικής διαδικασίας».
Οπως αναφέρει το Bloomberg, ένα μέρος των καθυστερήσεων οφείλεται στις κοινοβουλευτικές διαδικασίες στη Γερμανία οι οποίες περιορίζουν την ικανότητα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου να προχωρήσει τη νομοθεσία. Η γερμανική Κάτω Βουλή (Bundestag) ενέκρινε τον Ενιαίο Εποπτικό Μηχανισμό στις 13 Ιουνίου, ενώ η ψηφοφορία στην Ανω Βουλή αναμένεται για τις 5 Ιουλίου.
Αυτό είναι ακριβώς μετά την επόμενη σύνοδο της Ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου που είναι προγραμματισμένη για τις 1-4 Ιουλίου στο Στρασβούργο.
SHARE

Author: verified_user

Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ ΔΙΑΤΗΡΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΡΙΤΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ, ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΜΙΑ ΟΝΤΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΤΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΘΕΤΕΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΚΡΙΤΙΚΑΡΕΙ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ

0 ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ: