Τρίτη 18 Ιουνίου 2013

''KOΨΙΜΟ'' ΤΩΝ ΔΙΑΓΝΩΣΤΙΚΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΑΠΑΙΤΕΙ Η ΤΡΟΙΚΑ...

SHARE
...ΘΕΛΟΥΝ ''ΕΠΑΝΕΚΚΙΝΗΣΗ ΤΟΥ ΕΟΠΥΥ'' ΜΕ Ο,ΤΙ ΑΥΤΟ ΣΥΝΕΠΑΓΕΤΑΙ...
Άμεση «επανεκκίνηση» για τον ΕΟΠΥΥ ζήτησαν οι εκπρόσωποι της τρόικας από την ηγεσία του υπουργείου Υγείας, κατά τη συνάντηση που είχαν το μεσημέρι της Δευτέρας, στο κτίριο του υπουργείου στο Μαρούσι. Μια επανεκκίνηση που...
όπως φαίνεται θα αφορά πρωτίστως τον Κανονισμό Παροχών του Οργανισμού προκειμένου να συρρικνωθούν οι διαγνωστικές εξετάσεις –και το έλλειμμα που έχουν δημιουργήσει.
Το 1 δισ. ευρώ που «έπεσε» στη μαύρη τρύπα του Οργανισμού για το έτος 2011 και το 1,2 δισ. ευρώ που αναμένεται να… «χαθεί» το τρέχον έτος πυροδότησαν τη συζήτηση με τους αξιωματούχους της τρόικας, σε μία συνάντηση που κατά τα άλλα έτεινε να θεωρηθεί και συνάντηση ρουτίνας, με τη διοικητική αναδιάρθρωση των κλινικών του ΕΣΥ, τις προμήθειες και τη φαρμακευτική δαπάνη να βρίσκονται εντός των προδιαγεγραμμένων στόχων. Η εξήγηση που δόθηκε από την ηγεσία του υπουργείου Υγείας ότι λόγω της ύφεσης και της ανεργίας έχουν μειωθεί δραματικά οι ασφαλιστικές εισφορές και τα έσοδα των ταμείων δεν ικανοποίησε τους εκπροσώπους της τρόικας.
Την ίδια στιγμή, οι διαγνωστικές εξετάσεις που «ξέφυγαν» το α’ πεντάμηνο του έτους κατά περίπου 100 εκατ. ευρώ και τα αυξημένα νοσήλια  των ασφαλισμένων του ΕΟΠΥΥ  σε ιδιωτικές κλινικές μπήκαν στο μικροσκόπιο των εκπροσώπων της τρόικας, οι οποίοι ζητούσαν μετ’ επιτάσεως διευκρινήσεις και λεπτομέρειες για τα ποσά, τις υπερβάσεις, τον αριθμό των εξετάσεων, των αριθμό των ασφαλισμένων, τον ελεγκτικό μηχανισμό των ιδιωτικών παρόχων υγείας.
«Η αναδιοργάνωση του ΕΟΠΥΥ και το ζήτημα των δαπανών, οι οποίες προκαλούνται μέσω των ασφαλιστικών ταμείων, πρέπει να εξεταστούν. Σ’ αυτό το ζήτημα είμαστε έτοιμοι να καταθέσουμε προτάσεις,  να υιοθετήσουμε ιδέες ούτως ώστε να μη δημιουργηθεί έλλειμμα σημαντικό στον ΕΟΠΥΥ για το έτος 2013»ανέφερε  ο υπουργός Υγείας, κ. Ανδρέας Λυκουρέντζος, αμέσως μετά το πέρας της συνάντησης.
SHARE

Author: verified_user

Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ ΔΙΑΤΗΡΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΡΙΤΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ, ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΜΙΑ ΟΝΤΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΤΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΘΕΤΕΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΚΡΙΤΙΚΑΡΕΙ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ

0 ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ: