Πέμπτη 20 Ιουνίου 2013

ΖΟΦΕΡΟ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥ ΕΟΠΥΥ...

SHARE
Για τον κίνδυνο ολοσχερής οικονομικής κατάρρευσης του ΕΟΠΥΥ προειδοποιεί η Ένωση Ιατρών του Οργανισμού.
Αφού αναφέρει ότι πολλές φορές στο παρελθόν ...
είχε επισημάνει κίνδυνο «ξαφνικού θανάτου» του οργανισμού μέχρι το φθινόπωρο του 2013 λόγω της διόγκωσης των ελλειμμάτων και της ελλιπούς χρηματοδότησης, τόνιζει ότι «επιβεβαιώνονται τα πιο εφιαλτικά σενάρια με την επίσημη πλέον σφραγίδα του υπουργείου Υγείας και της τρόικας».
«Παρά το γεγονός ότι η ίδρυση του ΕΟΠΥΥ είναι προς τη σωστή κατεύθυνση, η εξαιρετική προχειρότητα δίχως σοβαρή οικονομοτεχνική μελέτη, σχεδιασμό και σοβαρό διοικητικό μηχανισμό, δυστυχώς παγίδευσαν ασφαλισμένους και ιατρούς σε ένα κακοστημένο κρατικό μονοπώλιο», σημειώνει στην ανακοίνωσή της η Ένωση.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα διοικητικής ανεπάρκειας, σύμφωνα με τους γιατρούς του Οργανισμού, είναι η πλήρης αδυναμία του να εκκαθαρίσει τις οφειλές του με αποτέλεσμα να οφείλει για τα έτη 2010 και 2011, 1,2 δισ ευρώ, ενώ για τα έτη 2012 και 2013 έχει συσσωρεύσει άλλο ένα 1,2 δισ. σε νέα χρέη. «Η μαύρη τρύπα του ΕΟΠΥΥ οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια σε οικονομικό αφανισμό το μεγαλύτερο κομμάτι του ιδιωτικού τομέα υγείας», υπογραμμίζουν.
Αναφέρουν επίσης, μετυαξύ άλλων, ότι «ενώ διαθέτει πάνω από 500 εκατ. για διοικητικές υπηρεσίες και υπηρεσίες παραγωγής υγείας στα υποκαταστήματά του, την ίδια στιγμή διαθέτει μόλις 82 εκατ. για ιατρικές επισκέψεις 10 εκατομμυρίων ασφαλισμένων τα οποία, ακόμη και αυτά, δεν τα πληρώνει καθώς δεν έχει αποδώσει ούτε ένα ευρώ για το 2013».
Σε αυτό το πλαίσιο η ΕΝΙ - ΕΟΠΥΥ υπογραμμίζει την άμεση ανάγκη «γενναίας θεσμικής μεταρρύθμισης και ορθολογικής διαχείρισης των δαπανών». «Με την παρούσα χρηματοδότηση και την διοικητική ανεπάρκεια δεν μπορεί να αποτελέσει αξιόπιστο φορέα υπηρεσιών υγείας. Κάθε καθυστέρηση από εδώ και στο εξής οδηγεί σε τραγικές συνέπειες για την υγεία εκατομμυρίων ασφαλισμένων», προειδοοποιούν οι γιατροί
SHARE

Author: verified_user

Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ ΔΙΑΤΗΡΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΡΙΤΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ, ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΜΙΑ ΟΝΤΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΤΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΘΕΤΕΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΚΡΙΤΙΚΑΡΕΙ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ

0 ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ: