Πέμπτη 15 Μαΐου 2014

ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΤΟΥ '' Β - '' ΓΙΑ ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ..

SHARE
Την αξιολόγηση B- των Εθνική Τράπεζα, Τράπεζα Πειραιώς, Alpha Bank και Eurobank επιβεβαιώνει η Fitch, δίνοντας σταθερές προοπτικές. Την ίδια στιγμή, ο οίκος αναβαθμίζει τις αξιολογήσεις των senior ομολόγων των τραπεζών (σε 'B-'/'RR4' από 'CCC'/'RR5') και των subordinated ομολόγων (σε 'CC'/'RR6' από 'C'/'RR6'), κυρίως εξαιτίας ...
της χαμηλότερης επιβάρυνσης των ισολογισμών τους έπειτα από την αναδιάρθρωση και τις αυξήσεις κεφαλαίου.

Η Fitch τονίζει πως έπειτα από έξι χρόνια ύφεσης, η ποιότητα ενεργητικού των ελληνικών τραπεζών είναι αδύναμη, ενώ εκτιμάται ότι θα συνεχίσει να επιδεινώνεται για το υπόλοιπο του 2014, αν και με χαμηλότερους ρυθμούς.

Ειδικότερα, η Fitch υπολογίζει ότι στα τέλη του 2013, τα προβληματικά δάνεια (περιλαμβάνουν τα μη εξυπηρετούμενα και εκείνα που βρίσκονται σε καθυστέρηση 90 ημερών) έφταναν στο 45,6% του συνόλου για την Alpha, 41,3% για την Πειραιώς, 31,7% για τη Eurobank και  29,7% για την Εθνική. Την ίδια στιγμή, τα αποθεματικά για τα προβληματικά δάνεια κυμαίνονταν κάτω από το 50%, ποσοστό κάλυψης το οποίο η Fitch θεωρεί χαμηλό, σε ένα σενάριο στρες.
Οι αναλυτές αποδίδουν τα χαμηλότερα επίπεδα των προβληματικών δανείων της Εθνικής στη συνεισφορά της Finansbank, ενώ σημειώνουν ότι ο δείκτης μη εξυπηρετούμενων δανείων της Eurobank ωφελείται από το σχετικά ανθεκτικό χαρτοφυλάκιο στεγαστικών δανείων.
Με την οικονομική ανάκαμψη να επιδρά με καθυστέρηση στα μη εξυπηρετούμενα δάνεια, η Fitch περιμένει περαιτέρω επιδείνωση της ποιότητας ενεργητικού φέτος. Ο οίκος προβλέπει ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας κατά 0,5% για το 2014.
SHARE

Author: verified_user

Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ ΔΙΑΤΗΡΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΡΙΤΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ, ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΜΙΑ ΟΝΤΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΤΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΘΕΤΕΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΚΡΙΤΙΚΑΡΕΙ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ

0 ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ: