Κυριακή 4 Μαΐου 2014

Η Λαϊκή συσπείρωση για τα «έργα» στο Κατάκολο

SHARE

Σχετικά με την προχθεσινή συνάντηση στο γραφείο του αντιπεριφερειάρχη για τα έργα στο λιμάνι του Κατακόλου, το λιγότερο σημαντικό αν και όχι αμελητέο είναι η «σύμπτωση» της έναρξης των έργων ακριβώς τις μέρες πριν από τις εκλογές, σύμφωνα με τα όσα δημοσιεύτηκαν.
Η σημασία αυτής της «σύμπτωσης» είναι μηδαμινή μπροστά στο γεγονός ότι για ακόμη μια φορά οι τοπικές και περιφερειακές αρχές υπηρετούν μια πολιτική «ανάπτυξης» υποταγμένη στην κερδοφορία των μονοπωλιακών ομίλων, μια πολιτική που στην πραγματικότητα αντιστρατεύεται την ικανοποίηση των αναγκών του λαού, των εργαζομένων, της νεολαίας. 
Έργα που πληρώνει ο λαός με τα χαράτσια και τη φοροληστεία, για να βρεθεί αύριο το λιμάνι στην ιδιοκτησία των μονοπωλίων, αφού είναι «μετρημένο» από το ΤΑΙΠΕΔ για να ξεπουληθεί μαζί με δεκάδες ακόμα λιμάνια και μαρίνες σ’ όλη τη χώρα.
Έργα για την εξυπηρέτηση των εταιρειών που εκμεταλλεύονται  τα κρουαζιερόπλοια και τα τουριστικά πακέτα, την ίδια στιγμή που οι εργαζόμενοι στερούνται το δικαίωμα στις διακοπές, στον φθηνό και ποιοτικό τουρισμό, καταδικασμένοι από την κυριαρχία των μονοπωλίων στην φτώχια, στην ανεργία και στο καθεστώς του εργασιακού μεσαίωνα με το οποίο θα λειτουργούν τα ιδιωτικοποιημένα λιμάνια όπως ήδη λειτουργεί στο σύνολό της η τουριστική «βιομηχανία», και στο οποίο καθεστώς θα στηριχτεί αύριο η όποια «ανάπτυξη» των καπιταλιστικών κερδών.
Έργα χρειάζονται και μπορούν να γίνουν και μάλιστα πολλά, αλλά έργα ενταγμένα, όπως και τα λιμάνια σαν λαϊκή περιουσία, σε μια πολιτική σχεδιασμένη αποκλειστικά για την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών και δικαιωμάτων στη δουλειά και στον ελεύθερο χρόνο, τέτοια που μπορούν να γίνουν μόνο όταν οι εργαζόμενοι θα έχουν τις πηγές του πλούτου στα χέρια τους, έχοντας σπάσει τα δεσμά της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της κυριαρχίας των μονοπωλίων. Για να μπορέσει το λιμάνι να είναι ωφέλιμο για όλους τους κατοίκους του δήμου μας και κατεπέκτασιν του νομού μας πρέπει να συνδεθεί με την αγροτική παραγωγή αφού πρώτα και κύρια είμαστε αγροτικός νομός.
Διαφορετικά, όσο «περισσότερα και μεγαλύτερα κρουαζιερόπλοια» κι αν έρχονται, όσο «κομβικής σημασίας» κι αν γίνει το λιμάνι του Κατακόλου, όσο κι αν το σκηνικό της καπιταλιστικής ανάπτυξης συνοδεύεται από υδρογονάνθρακες, από ιδιωτικοποιημένες ιαματικές πηγές και «διεθνή κέντρα σκι» (όπως γράφτηκε για τον Καϊάφα και τα ιαματικά λουτρά της ευρύτερης περιοχής) κ.ά., τόσο περισσότερο οι εργαζόμενοι θα βρίσκονται αποξενωμένοι από αυτά που οι ίδιοι παράγουν, τόσο περισσότερο αυτά που οι ίδιοι δημιουργούν με τη δουλειά τους θα αποβαίνουν σε βάρος της ζωής τους στο βωμό του μονοπωλιακού καπιταλιστικού κέρδους.   
Οι εκλογές της 18ης Μαΐου και της 25ης Μαΐου μπορεί και πρέπει να αποτελέσουν για το λαό ένα σημαντικό βήμα στην πάλη του για τις δικές του ανάγκες και τα δικά του δικαιώματα, γυρίζοντας την πλάτη σε πανηγυρισμούς και υποσχέσεις που έχει ξαναζήσει, δίνοντας δύναμη στην δύναμη μας με ψήφο στην Λαϊκή Συσπείρωση σε Δήμο και Περιφέρεια και ΚΚΕ στην Ευρωβουλή.  
SHARE

Author: verified_user

Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ ΔΙΑΤΗΡΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΡΙΤΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ, ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΜΙΑ ΟΝΤΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΤΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΘΕΤΕΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΚΡΙΤΙΚΑΡΕΙ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ

0 ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ: