Τρίτη 6 Μαΐου 2014

''ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ ΦΕΡΟΥΝ ΤΟ ΓΟΝΙΔΙΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΥ''...

SHARE
Συγκινημένος από την παρουσία Ελλήνων επιστημόνων στις εγκαταστάσεις του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Πυρηνικών Ερευνών (CERN) στη Γενεύη εμφανίστηκε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας στην επίσκεψή του...
τονίζοντας ότι «η Ελλάδα είναι ιδρυτικό μέλος του CΕRN από το 1954 με τα φτωχά οικονομικά μέσα που έχει, αλλά με το πλούσιο ανθρώπινο δυναμικό».

Εξέφρασε, δε, την πίστη του ότι «αυτές τις δυνατότητες κάποια στιγμή θα τις φέρουμε και εντός των τειχών».

«Λένε ότι με την κρίση φεύγει σημαντικό επιστημονικό δυναμικό από την Ελλάδα προς τα έξω. Μπορεί. Αλλά ξαναγυρίζει πάλι. Και αυτοί που βγαίνουν έξω, οι δικοί μας επιστήμονες, διαπρέπουν. Και είναι ισότιμοι με όλους τους ξένους επιστήμονες φίλους. Αυτό το διαπίστωσα σήμερα εδώ. Χαίρομαι σαν Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας, αισθάνομαι ότι η Ελλάδα προσφέρει. Προσφέρει στην παγκόσμια επιστήμη. Και όπως είπα πριν λίγο, εμείς οι Έλληνες φέρουμε μαζί μας ένα γονίδιο, ένα ιστορικό γονίδιο. Εδώ αισθάνθηκα ότι οι Έλληνες επιστήμονες φέρουν το γονίδιο του Δημόκριτου» υπογράμμισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.
Ο κ. Παπούλιας εξέφρασε επίσης την χαρά του για την επίσκεψη αυτή διότι, όπως υπογράμμισε, «η Ευρώπη δείχνει τις δυνατότητές της, τις επιστημονικές της δυνατότητες. Μπορεί να συναγωνιστεί την οποιαδήποτε μεγάλη δύναμη, είναι μια μεγάλη δύναμη και πρέπει να συμβάλει στα παγκόσμια δρώμενα και ιδιαίτερα στον επιστημονικό τομέα, όπου έχει μεγάλες δυνατότητες».
SHARE

Author: verified_user

Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ ΔΙΑΤΗΡΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΡΙΤΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ, ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΜΙΑ ΟΝΤΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΤΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΘΕΤΕΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΚΡΙΤΙΚΑΡΕΙ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ

0 ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ: