Κυριακή 11 Μαΐου 2014

ΒΑΣΙΚΟ ΜΙΣΘΟ ΣΤΑ 751 ΕΥΡΩ ΥΠΟΣΧΕΘΗΚΕ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ

SHARE
Επαναφορά του βασικού μισθού στα 751 ευρώ, αποκατάσταση της διάλυσης των εργασιακών σχέσεων (απολύσεις, ενοικιαζόμενοι εργαζόμενοι κλπ.) και τερματισμό των μέτρων λιτότητας, όπως μειώσεις σε μισθούς και... 
συντάξεις, έθεσε ως προτεραιότητες του ΣΥΡΙΖΑ ο Αλέξης Τσίπρας, σε περίπτωση που θα αναλάμβανε τη διακυβέρνηση της χώρας.
Σε συνέντευξή του στην ιστοσελίδα TheTOC.gr και στη δημοσιογράφο Ελλη Στάη, ο κ.Τσίπρας είπε ότι από τις πρώτες ενέργειες της κυβέρνησής του θα είναι η αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης και έφερε σαν παράδειγμα την παροχή ρεύματος στους πολίτες που ζουν στην ενεργειακή φτώχεια. «Το μνημόνιο είναι 400 εφαρμοστικοί νόμοι και χρειάζεται χρόνος για να πέσει», είπε χαρακτηριστικά.
Παρείχε μάλιστα κάλυψη στον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Στάθη Παναγούλη, που δήλωσε σήμερα ότι θα οδηγηθούν στο Ειδικό Δικαστήριο όσοι υπέγραψαν τα μνημόνια. Σημείωσε ότι δηλώσεις του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ πολλές φορές παρεξηγούνται και πρόσθεσε δηκτικά ότι επί χούντας όταν οι άλλοι διάβαζαν ο Στάθης Παναγούλης ήταν στη φυλακή.
Ο Αλέξης Τσίπρας, για πρώτη φορά, εξέφρασε τη βαθιά του πίστη- όπως χαρακτηριστικά είπε- ότι «δεν υπάρχει περίπτωση να φύγουμε από το ευρώ, διότι δεν υπάρχει περίπτωση να διαλυθεί το ευρώ», εξηγώντας ότι αυτό δεν συμφέρει τις κυρίαρχες δυνάμεις.
«Δεν υπάρχει εναλλακτική στρατηγική από το ευρώ για τις κυρίαρχες δυνάμεις» υπογράμμισε, προσθέτοντας ότι δική του στρατηγική είναι στρατηγική διεκδίκησης και διαπραγμάτευσης, μέσα στο ευρώ. Στο πλαίσιο αυτό μίλησε για την ανάγκη μιας σκληρής διαπραγμάτευσης των όρων της δανειακής σύμβασης της χώρας.
Την 26η Μάιου είναι σαφές ότι θα ζητήσουμε εθνικές εκλογές, ξεκαθάρισε επίσης ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, υπογραμμίζοντας οτι το αποτέλεσμα της ευρωκάλπης θα είναι τέτοιο ώστε θα οδηγήσει σε πολιτικές εξελίξεις.
Ευχήθηκε μάλιστα οι εθνικές εκλογές να διεξαχθούν ακόμη και μέσα στο καλοκαίρι και εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι θα εξασφαλίσει την αυτοδυναμία. «Θα ήταν εντυπωσιακό να μην εξασφαλίσουμε αυτοδυναμία έπειτα από όσα έχουν συμβεί» επεσήμανε, σπεύδοντας όμως να σημειώσει ότι θα ζητήσει συνεργασίες.
SHARE

Author: verified_user

Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ ΔΙΑΤΗΡΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΡΙΤΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ, ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΜΙΑ ΟΝΤΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΤΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΘΕΤΕΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΚΡΙΤΙΚΑΡΕΙ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ

0 ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ: