ΘΑ ΣΩΘΕΙ ΠΟΤΕ Ο... ΚΡΑΤΙΚΟΣ ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟΣ ΦΟΡΕΑΣ;

Τρίτη, 13 Μαΐου 2014

Γράφει ο Νίκος Κούτρικας
Δημοσιογράφος ΕΣΗΕΑ
Δεν ξέρω αν οι "κρατούντες" θέλουν να "συντηρήσουν" το παλαιοκομματικού χαρακτήρα σύστημα διοίκησης του κρατικού ραδιοτηλεοπτικού φορέα με όλες τις παθογένειες που εμφανίζει και την "κομματική πολιτική αναγκαστική επιρρέπεια" που έφερε τα... 
πράγματα έως εδώ...
Ξέρω όμως ότι μπορεί πολιτικά να ενδιαφέρουν περισσότερο την κυβέρνηση (...αυτό επέλεξαν) τα ιδιωτικά κανάλια όλα όμως "ακυρώνονται" και προβληματίζουν ως άποψη την κοινή γνώμη όταν π.χ. σε ένα μεγάλο μουσικό γεγονός όπως η Eurovision το Σάββατο με ανύπαρκτη οργάνωση ως ΝΕΡΙΤ μόνο και μόνο η μετάδοσή της εκτινάσσει το ποσοστό τηλεθέασης του κρατικού ραδιοτηλεοπτικού φορέα στο 70% !
Είναι αλήθεια ότι στην συγκυβέρνηση έγιναν "έκτροπα" στον κρατικό ραδιοτηλεοπτικό φορέα με αποτέλεσμα να αναζητούνται σήμερα ευθύνες σε όλα αυτά...Κανείς δεν μπορεί να αγνοήσει ότι πάμε σε εκλογές και πολλά πράγματα έχουν μείνει στην μέση προσλήψεις που δεν έγιναν, πρόγραμμα που δεν υπάρχει, διαφημιστικά έσοδα που χάνονται και προπαντός ένα σύστημα που έμεινε το ίδιο και απαράλλαχτο χωρίς ίχνος αξιοκρατίας στην αξιοποίηση των επαγγελματιών του χώρου.
Η σύσταση του νέου φορέα ΝΕΡΙΤ έχει αργήσει τραγικά η μετάδοσή του δεν είναι πια πανελλαδική και η κριτική έχει φθάσει στο "ναδίρ" της.
Έχουμε ένα "σύστημα πλοηγό" της προηγούμενης κυβέρνησης που μέσω "στημένων επιτροπών" πέταξε εκτός πολιτικά ότι είχε απομείνει από επαγγελματίες του χώρου για να ακολουθήσει αργότερα η επόμενη οικουμενική κυβέρνηση και να ζητήσει το "κλείσιμο την κάθαρση και την επανίδρυση του κρατικού ραδιοτηλεοπτικού φορέα" ως ΔΤ και σήμερα ως ΝΕΡΙΤ με τα ίδια όμως υλικά...
Διαγωνισμοί στήθηκαν κυριολεκτικά στο πόδι που το απολυτήριο λυκείου έπαιρνε περισσότερα μόρια από το πτυχίο, εμφανίστηκαν πλαστά πιστοποιητικά και μόρια με βαθμολογίες και πιστοποιήσεις Η/Υ και αγγλικών του μαγειρέματος και σήμερα οι αμφισβητούμενες διαδικασίες με τα μόρια και την διαδικασία των αξιολογητών...
Και τι με όλα αυτά;
Ο κρατικός ραδιοτηλεοπτικός φορέας υπάρχει για να υπάρχουν κάποιοι οι ίδιοι που πάντα υπήρχαν!
Εάν το 70% της Eurovision λέει κάτι ας δούμε τι χάνουμε όλοι οι Έλληνες από έναν κρατικό ραδιοτηλεοπτικό φορέα που μπορεί να μπαίνει στα σπίτια μας με αξιοπρέπεια με τηλεθέαση με το κύρος ενός μεγάλου leader που όλοι οι άλλοι θα τον ακολουθούν.
Τι λείπει;
Μα επιτέλους οι "πρωτοβουλίες μιας ριζικής ανανέωσης" με επαγγελματίες του χώρου που θα φτιάξουν την νέα τηλεόραση του σήμερα και του αύριο και για όλους τους Έλληνες σε όλο τον κόσμο νομίζω ότι αυτό είναι το ελάχιστο χρέος για τους μετόχους των 3 ευρώ και αυτό μπορεί να γίνει χωρίς να επαναλαμβάνουμε τα ίδια λάθη με το "άρρωστο" παρελθόν!

 
 
 

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

 
Copyright © Ellinas Blog