Τρίτη 13 Μαΐου 2014

''AN H ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΗ, ΤΟ ΟΦΕΙΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΜΑΣ''...

SHARE
«Αν η πατρίδα μας είναι ελεύθερη και εμείς παραμείναμε Έλληνες παρά τις τεράστιες δυσκολίες που αντιμετωπίσαμε στο πέρασμα των χρόνων, το οφείλουμε στην εκκλησία μας» επισήμανε ο υφυπουργός Εξωτερικών Κυριάκος Γεροντόπουλος απεθυνόμενος...
στους Έλληνες ομογενείς της Στουτγκάρδης στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψης που πραγματοποιεί ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος, στη Γερμανία.

Η υποδοχή του κ.κ. Βαρθολομαίου πραγματοποιήθηκε χθες με μία ειδική εκδήλωση προς τιμήν του που παρέθεσε ο πρωθυπουργός του Κρατιδίου της Βάδης - Βυρτεμβέργης, Βίνφριντ Κρέτσμαν, σε αίθουσα της πρωθυπουργίας, παρουσία προσωπικοτήτων της πολιτικής, θρησκευτικής και κοινωνικής ζωής της περιοχής.

«Αισθάνομαι πραγματικά πολύ τυχερός που μαζί με τους συμπατριώτες μας της Στουτγκάρδης, υποδεχόμαστε τον Παναγιώτατο Οικουμενικό Πατριάρχη Κωνσταντινουπόλεως κ.κ. Βαρθολομαίο, στο ξεκίνημα της επίσκεψης του στην Γερμανία. Είναι ο πνευματικός μας ταγός, όλων των Ορθοδόξων Χριστιανών σε κάθε γωνιά της Γης», επισήμανε ο υφυπουργός μετά τον Εσπερινό στον κατάμεστο από Έλληνες ομογενείς Ιερό Ναό Αναλήψεως του Σωτήρος, στον οποίο χθες χοροστάτησε ο κ.κ. Βαρθολομαίος.

Ο κ. Γεροντόπουλος σημείωσε επίσης ότι ο Οικουμενικός Πατριάρχης, «συνεχίζει όπως και οι προκάτοχοι του να σηκώνει τον σταυρό του μαρτυρίου. Το τεράστιο έργο του και όχι μόνο σε θρησκευτικό επίπεδο, το αναγνωρίζουν οι πάντες όπως διαπιστώσαμε από την υποδοχή που του επιφύλαξε και ο πρωθυπουργός της Βάδης - Βυρτεμβέργης σε μια συγκινητική εκδήλωση». Και κατέληξε:«Είναι ιδιαίτερα σημαντικό το γεγονός ότι εκτός από εμάς τους Ορθόδοξους Χριστιανούς και εκπρόσωποι άλλων θρησκειών και δογμάτων υποκλίνονται στην προσωπικότητα και την προσφορά του. Κι αυτό μας γεμίζει χαρά, υπερηφάνεια και ικανοποίηση, γιατί σε δύσκολες στιγμές βρίσκεται επικεφαλής του Οικουμενικού Πατριαρχείου».

Σήμερα ο κ.Γεροντόπουλος παρακολούθησε μαζί με τον πρωθυπουργό του Κρατιδίου της Βάδης - Βυρτεμβέργης, Βίνφριντ Κρέτσμαν, την Πατριαρχική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Ευαγγελισμού του Έσλινγκεν. Μιας πόλης λίγα χιλιόμετρα έξω από την Στουτγκάρδη, όπου εδώ και δεκαετίες ζουν και εργάζονται χιλιάδες Έλληνες μετανάστες.
SHARE

Author: verified_user

Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ ΔΙΑΤΗΡΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΡΙΤΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ, ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΜΙΑ ΟΝΤΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΤΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΘΕΤΕΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΚΡΙΤΙΚΑΡΕΙ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ

0 ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ: