Δευτέρα 12 Μαΐου 2014

TO KOΣΤΟΣ ΤΟΥ ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΗ..

SHARE
Ποιο είναι το κόστος λειτουργίας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και πόσο επιβαρύνεται ο Ευρωπαίος πολίτης κάθε χρόνο για το πρώτο νομοθετικό ...
όργανο της Ε.Ε. Σε σχέση με τα αντίστοιχα εθνικά Κοινοβούλια.

Την απάντηση σε αυτό το ερώτημα λίγες μόλις ημέρες πριν  από τις ευρωπαϊκές εκλογές του Μαΐου το ίδιο το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο δημοσιεύει το κόστος λειτουργία του και το συγκρίνει με το κόστος της Εθνικής Συνέλευσης της Γαλλίας (Assemblée nationale), της γερμανικής Κάτω Βουλής (Bundestag) και της Βουλής των Κοινοτήτων της Μεγάλης Βρετανίας.
Σύμφωνα λοιπόν με το γράφημα, το οποίο εφιστά την προσοχή καθώς τα διαφορετικά Κοινοβούλια έχουν διαφορετική ιστορία και οργανωτική συγκρότηση και χρησιμοποιούν πόρους για διαφορετικούς σκοπούς, όπως για παράδειγμα το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο που χρειάζεται πόρους για μεταφράσεις στις 24 επίσημες γλώσσες της Ε.Ε., το ΕΚ κοστίζει 3,1 ευρώ ανά έτος σε κάθε Ευρωπαίο πολίτη.
Την ίδια στιγμή το Bundestag κοστίζει 8,2 ευρώ ανά έτος για κάθε Γερμανό πολίτη, η  Assemblée nationale 8,1 ευρώ, η Βουλή των Κοινοτήτων 7,3 ευρώ, ενώ το αμερικανικό Κογκρέσο κοστίζει 5,8 ευρώ ανά Αμερικανό πολίτη κάθε χρόνο.
Αξίζει να σημειωθεί πως σύμφωνα με τον -ήδη μειωμένο- προϋπολογισμό της Βουλής των Ελλήνων, κάθε Έλληνας πολίτης πληρώνει κάθε χρόνο 12,8 ευρώ για τη λειτουργία του εθνικού νομοθετικού οργάνου.
SHARE

Author: verified_user

Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ ΔΙΑΤΗΡΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΡΙΤΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ, ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΜΙΑ ΟΝΤΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΤΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΘΕΤΕΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΚΡΙΤΙΚΑΡΕΙ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ

0 ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ: