Τετάρτη 7 Μαΐου 2014

Aντιδρούν οι γιατροί στην επαναφορά του πλαφόν συνταγογράφησης

SHARE
Την έντονη αντίδρασή του εκφράζει ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών στην εξαγγελία του υπουργού Υγείας Άδ.Γεωργιάδη ότι κατατίθεται τη Δευτέρα στη Βουλή νέας τροπολογία με την οποία θα επανέρχεται το πλαφόν στη συνταγογράφηση.
Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών χαρακτηρίζει απαράδεκτη την επαναφορά του πλαφόν, δεδομένου ότι το Συμβούλιο της Επικρατείας διέταξε την αναστολή εφαρμογής του μέτρου.
Μιλώντας στον ραδιοσταθμό ΒΗΜΑ 99,5, ο Άδωνις Γεωργιάδης ανήγγειλε την κατάθεση σχετικής τροπολογίας, προειδοποιώντας με εκτροχιασμό του ΕΟΠΥΥ, καθώς όπως είπε το διάστημα μετά την απόφαση ΣτΕ, με την οποία καταργήθηκε το πλαφόν, οι συνταγές έφθασαν το ένα εκατομμύριο ενώ η φαρμακευτική δαπάνη εκτοξεύτηκε στα 20 εκατ. ευρώ.
Σε ανακοίνωσή του ο ΙΣΑ «καλεί σε αγωνιστική ετοιμότητα τα μέλη του και ξεκαθαρίζει ότι θα εξαντλήσει εκ νέου κάθε δικαίωμα προσφυγής στη δικαιοσύνη εναντίον αυτού του μέτρου που στερεί από το γιατρό τη δυνατότητα να ασκεί το ιατρικό του λειτούργημα».
«Είμαστε υπέρ του ελέγχου και της εξοικονόμησης των δαπανών με την ηλεκτρονική συνταγογράφηση και όχι με το απαράδεκτο μέτρο του πλαφόν που δεν ισχύει σε καμία άλλη χώρα της Ευρώπης, ταλαιπωρεί τους γιατρούς και δημιουργεί ανισότητες μεταξύ των ασθενών» τονίζει σε ανακοίνωσή του ο ΙΣΑ» τονίζει ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών.
SHARE

Author: verified_user

Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ ΔΙΑΤΗΡΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΡΙΤΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ, ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΜΙΑ ΟΝΤΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΤΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΘΕΤΕΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΚΡΙΤΙΚΑΡΕΙ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ

0 ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ: