Παρασκευή 30 Μαΐου 2014

ΣΥΓΝΩΜΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΠΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΙΑΧΩΡΙΣΜΟ ΤΩΝ ΕΚΚΛΗΣΙΩΝ...

SHARE
«Ζητώ συγγνώμη για ό,τι κάναμε για να ευνοήσουμε τον διχασμό αυτό και ζητώ από το Άγιο Πνεύμα να μας βοηθήσει να επουλώσουμε τα τραύματα που προκαλέσαμε...
στα αδέλφια μας», δήλωσε ο ποντίφικας, μιλώντας ενώπιον χιλιάδων πιστών στην πλατεία του Αγίου Πέτρου.

Συγνώμη για τις ενέργειες της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας που «ευνόησαν το διχασμό» μεταξύ της Καθολικής και της Ορθόδοξης Εκκλησίας ζήτησε την Τετάρτη ο πάπας Φραγκίσκος, στον απόηχο των επαφών που είχε με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο κατά την περιοδεία του στους Αγίους Τόπους.
«Όπως έκαναν και οι προκάτοχοί μου, ζητώ συγγνώμη για ό,τι κάναμε για να ευνοήσουμε τον διχασμό αυτό και ζητώ από το Άγιο Πνεύμα να μας βοηθήσει να επουλώσουμε τα τραύματα που προκαλέσαμε στα αδέλφια μας», δήλωσε ο προκαθήμενος της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας, μιλώντας ενώπιον χιλιάδων συγκεντρωμένων πιστών στην πλατεία του Αγίου Πέτρου.
Ο πάπας μίλησε με ιδιαίτερα θερμά λόγια για τη σχέση του με τον Οικουμενικό Πατριάρχη.
«Με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο είμαστε φίλοι, αδέλφια και συμμεριζόμαστε τη βούληση να πορευθούμε μαζί, να κάνουμε ό,τι μας είναι δυνατόν. Να προσευχηθούμε μαζί, να εργασθούμε μαζί για το ποίμνιο του Θεού, να αναζητήσουμε την ειρήνη, να προστατεύσουμε την πλάση, τα τόσα πολλά που μοιραζόμαστε. Και ως αδέλφια, ακριβώς, θα πρέπει να προχωρήσουμε», σημείωσε.
SHARE

Author: verified_user

Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ ΔΙΑΤΗΡΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΡΙΤΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ, ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΜΙΑ ΟΝΤΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΤΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΘΕΤΕΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΚΡΙΤΙΚΑΡΕΙ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ

0 ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ: