ΣΥΓΝΩΜΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΠΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΙΑΧΩΡΙΣΜΟ ΤΩΝ ΕΚΚΛΗΣΙΩΝ...

Παρασκευή, 30 Μαΐου 2014

«Ζητώ συγγνώμη για ό,τι κάναμε για να ευνοήσουμε τον διχασμό αυτό και ζητώ από το Άγιο Πνεύμα να μας βοηθήσει να επουλώσουμε τα τραύματα που προκαλέσαμε...
στα αδέλφια μας», δήλωσε ο ποντίφικας, μιλώντας ενώπιον χιλιάδων πιστών στην πλατεία του Αγίου Πέτρου.

Συγνώμη για τις ενέργειες της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας που «ευνόησαν το διχασμό» μεταξύ της Καθολικής και της Ορθόδοξης Εκκλησίας ζήτησε την Τετάρτη ο πάπας Φραγκίσκος, στον απόηχο των επαφών που είχε με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο κατά την περιοδεία του στους Αγίους Τόπους.
«Όπως έκαναν και οι προκάτοχοί μου, ζητώ συγγνώμη για ό,τι κάναμε για να ευνοήσουμε τον διχασμό αυτό και ζητώ από το Άγιο Πνεύμα να μας βοηθήσει να επουλώσουμε τα τραύματα που προκαλέσαμε στα αδέλφια μας», δήλωσε ο προκαθήμενος της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας, μιλώντας ενώπιον χιλιάδων συγκεντρωμένων πιστών στην πλατεία του Αγίου Πέτρου.
Ο πάπας μίλησε με ιδιαίτερα θερμά λόγια για τη σχέση του με τον Οικουμενικό Πατριάρχη.
«Με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο είμαστε φίλοι, αδέλφια και συμμεριζόμαστε τη βούληση να πορευθούμε μαζί, να κάνουμε ό,τι μας είναι δυνατόν. Να προσευχηθούμε μαζί, να εργασθούμε μαζί για το ποίμνιο του Θεού, να αναζητήσουμε την ειρήνη, να προστατεύσουμε την πλάση, τα τόσα πολλά που μοιραζόμαστε. Και ως αδέλφια, ακριβώς, θα πρέπει να προχωρήσουμε», σημείωσε.

 
 
 

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

 
Copyright © Ellinas Blog