ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΠΡΟΒΟΠΟΥΛΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ...

Σάββατο, 3 Μαΐου 2014

Στην ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών αναφέρθηκε σε ομιλία του στο Διεθνές Επενδυτικό Forum «Bank Speaker Series» που διοργάνωσε η Goldman Sachs ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος,Γιώργος Προβόπουλος, τονίζοντας ότι ...
η διαδικασία ήταν ιδιαίτερα επιτυχημένη.

Όπως επεσήμανε, οι επιτυχίες αυτές σηματοδοτούν την αλλαγή του κλίματος για την Ελλάδα και την επιστροφή της εμπιστοσύνης στις προοπτικές της χώρας. «Οι ελληνικές τράπεζες αυτή τη στιγμή είναι από τις καλύτερα κεφαλαιοποιημένες στην Ευρώπη. Έχουμε επιτύχει έναν πολύ μεγάλο βαθμό συγκέντρωσης. Μειώθηκε δραστικά ο αριθμός των τραπεζών, το κόστος τους περιορίσθηκε σημαντικά τα τελευταία τέσσερα χρόνια, και, ως αποτέλεσμα, έχουμε ένα τραπεζικό σύστημα πιο συμπαγές, αποδοτικό και ανταγωνιστικό», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Αναφερόμενος στην ελληνική οικονομία ο Γ. Προβόπουλος σημείωσε ότι η χώρα κάνει σημαντική πρόοδο στην  δημοσιονομική προσαρμογή, την ανάκτηση της ανταγωνιστικότητάς της, την αντιμετώπιση του ελλείμματος τρεχουσών συναλλαγών και την προώθηση των μεταρρυθμίσεων. Ο κ. Προβόπουλος αναφέρθηκε και στις προκλήσεις που υφίστανται, ενώ επισήμανε ότι «η επαναφορά της Ελλάδας στην ανάπτυξη - το Grecovery – είναι καθ' οδόν».

 
 
 

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

 
Copyright © Ellinas Blog