Πέμπτη 17 Σεπτεμβρίου 2009

Η Ελλάδα χρειάζεται άλλους πολιτικούς, άλλα κόμματα

SHARE
Την εκτίμησή του για την πολιτική κατάσταση στην Ελλάδα, την οικονομική κρίση αλλά και την άποψή του για το πως βλέπουν οι Γερμανοί την χώρα μας, κατέθεσε σε συνέντευξη που έδωσε στη δημοσιογράφο Βάλια Καϊμάκη και δημοσιεύεται στην εφημερίδα Ελευθεροτυπία, ο ευρωβουλευτής με το FDP κ. Γιώργος Χατζημαρκάκης. Ο 43χρονος πολιτικός, γιος Έλληνα μετανάστη από την Ιεράπετρα, απαντώντας στην ερώτηση της δημοσιογράφου για το πως βλέπουν οι Γερμανοί την Ελλάδα τόνισε ότι οι Γερμανοί είναι ιδιαίτερα προβληματισμένοι σχετικά με το αν χρειάζεται ή αν πρέπει να ενισχύσουν τις αδύναμες χώρες του Ευρώ και υπογράμμισε ότι συζητείται ευρέως το ερώτημα εάν κινδυνεύει η ενότητα της ευρωζώνης, κυρίως εξαιτίας της Ελλάδας και κατά δεύτερο λόγο της Ιρλανδίας. Ο κ. Χατζημαρκάκης είπε επίσης, ότι ακόμα θυμάται τον κύριο Αλογοσκούφη ο οποίος, λίγους μήνες μετά την ανάληψη των καθηκόντων του ως Υπουργός Οικονομίας, υποστήριζε ότι η Ελλάδα «μπήκε με ψέματα στην ΟΝΕ» και χαρακτήρισε την δήλωση του κ. Αλογοσκούφη ως ένα ψέμα και την τακτική του ως ένα «πολύ χοντρό λάθος».
Σχετικά με την πολιτική κατάσταση της χώρας ο κ. Χατζημαρκάκης ανέφερε ότι κάθε 20 με 25 χρόνια είναι απαραίτητο να γίνει μία διαρθρωτική αλλαγή και σήμερα έχε φτάσει η ώρα αυτή. Ο ευρωβουλευτής με το FDP είπε ότι η Ελλάδα χρειάζεται άλλους πολιτικούς και άλλα κόμματα διότι η πλειονότητα των σημερινών πολιτικών δεν μπορεί να αντιμετωπίσει την κρίση και τόνισε ότι «το να είσαι Έλληνας σημαίνει ότι έχεις ευθύνη».
Ο κ. Χατζημαρκάκης, απαντώντας σε ερώτηση για το αν διαφαίνεται για την Ευρώπη διέξοδος στην κρίση, είπε ότι απλά αλλάζουμε παράδειγμα αφού φεύγουμε από τον κόσμο του πετρελαίου και οδηγούμαστε στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Ως εκ τούτου, τόνισε ο κ. Χατζημαρκάκης, ο κρατικός παρεμβατισμός που επιβάλλεται από την κρίση θα πρέπει να είναι σύντομος, στοχευμένος και υπό προϋποθέσεις και υπογράμμισε ότι η πολιτεία θα πρέπει να δώσει χρήματα για επενδύσεις σε καινοτόμες τεχνολογίες.
SHARE

Author: verified_user

Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ ΔΙΑΤΗΡΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΡΙΤΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ, ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΜΙΑ ΟΝΤΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΤΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΘΕΤΕΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΚΡΙΤΙΚΑΡΕΙ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ

0 ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ: