Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου 2009

Ποιος θα απαντήσει στην ΕΕ;

SHARE
Η νέα κυβέρνηση που θα προκύψει τελικά από τις κάλπες θα κληθεί εντός λίγων ημερών να πείσει την Ευρωπαϊκή Επιτροπή ότι τα μέτρα που θα λάβει για την περιστολή του ελλείμματος και του δημόσιου χρέους θα είναι αποδοτικά, υπενθύμισε ο Χοακίν Αλμούνια.
Ο αρμόδιος ευρωπαίος Επίτροπος μιλώντας την Δευτέρα σε συνέντευξη Τύπου επανέλαβε ότι η χώρα μας δεσμεύεται να ενημερώσει ως το τέλος Οκτωβρίου την ΕΕ για τα μέτρα που θα λάβει ή προετοιμάζει για την εξυγίανση των δημόσιων οικονομικών της.
Η κάλπη μπορεί να βγάλει αυτοδύναμη κυβέρνηση ή να οδηγήσει είτε σε κυβέρνηση συνεργασίας είτε σε νέες εκλογές. Στην πρώτη περίπτωση το οικονομικό επιτελείο θα έχει λίγες ημέρες για να προετοιμάσει την απάντηση της χώρας, που θα πρέπει να καταθετεί στις 24 Οκτωβρίου.
Στην δεύτερη ωστόσο είναι πολύ πιθανό να υπάρξει μείζον πρόβλημα, καθώς μία κυβέρνηση συνεργασίας δύσκολα θα μπορέσει να καταλήξει σε τέτοιο πακέτο μέτρων ώστε να δικαιολογεί την ίδια την συνεργασία. Ακόμη χειρότερα, μπορεί η χώρα να περάσει χωρίς επιτυχία τη διαδικασία των διερευνητικών εκλογών και να είναι καθ΄ οδόν προς νέες εκλογές, γεγονός που καθιστά εκ των πραγμάτων αδύνατη την υποβολή αυτών των στοιχείων.
«Ολοι ξέρουν την κατάσταση»
Απαντώντας σε ερώτηση για το τι περιμένει από την ελληνική κυβέρνηση που θα προκύψει, ο κ. Αλμούνια απάντησε ότι «όλοι οι πολιτικοί ηγέτες και τα κόμματα στην Ελλάδα γνωρίζουν πλήρως την κατάσταση της ελληνικής οικονομίας».
Η Επιτροπή θα αξιολογήσει τα ελληνικά μέτρα το Νοέμβριο, λαμβάνοντας υπόψη τις επικαιροποιημένες εκτιμήσεις της για την ελληνική, αλλά και την ευρωπαϊκή οικονομία, προσέθεσε, καθώς «θα πρέπει να αποφασίσουμε πριν το τέλος του χρόνου, τόσο στην περίπτωση της Ελλάδας, όσο και στην περίπτωση των άλλων χωρών με υπερβολικά ελλείμματα, αν ελήφθησαν αποτελεσματικές δράσεις. Στη συνέχεια θα αποφασίσουμε πώς θα συνεχιστεί η διαδικασία σύμφωνα με τους κανόνες του συμφώνου σταθερότητας και σε συνδυασμό με το πώς αξιολογούμε τα μέτρα, που υιοθετήθηκαν», κατέληξε ο Επίτροπος.
SHARE

Author: verified_user

Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ ΔΙΑΤΗΡΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΡΙΤΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ, ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΜΙΑ ΟΝΤΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΤΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΘΕΤΕΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΚΡΙΤΙΚΑΡΕΙ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ

0 ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ: