Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2009

Aπάντησε στους Έλληνες που ντρέπονται να είναι πατριώτες!!

SHARE
Ενώ εδώ στην Ελλάδα κάποιοι προτείνουν να οριστεί η Αγγλική επίσημη γλώσσα του κράτους...!
Ο Γκουίντο Βέστερβελε, που αναμένεται να οριστεί νέος υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας, αρνήθηκε να απαντήσει στα αγγλικά σε ερώτηση δημοσιογράφου. Ο Γκουίντο Βέστερβελε, που αναμένεται να οριστεί υπουργός Εξωτερικών της νέας γερμανικής κυβέρνησης, επέπληξε σήμερα έναν δημοσιογράφο που του έκανε μία ερώτηση στα αγγλικά λέγοντας:.......... «Εδώ είμαστε στην Γερμανία».
Ο πρόεδρος του Ελεύθερου Δημοκρατικού Κόμματος (FDP), που θα συμμετέχει στον κυβερνητικό συνασπισμό με τους συντηρητικούς της Άνγκελα Μέρκελ, έδινε την πρώτη συνέντευξη Τύπου μετά τις εκλογές της Κυριακής, όταν ένας δημοσιογράφος του BBC τον ρώτησε αν θα μπορούσε να απαντήσει σε μια ερώτηση στα αγγλικά.
«Παρακαλώ, αυτή είναι μια συνέντευξη Τύπου στη Γερμανία», του απάντησε ο Βέστερβελε στα γερμανικά.
Ο δημοσιογράφος στην συνέχεια ρώτησε τον Βέστερβελε αν θα μπορούσε να απαντήσει στα γερμανικά σε μια ερώτηση που θα του έθετε στα αγγλικά, μόνο και μόνο για να εισπράξει και πάλι την άρνηση του Βέστερβελε.
«Στην Μεγάλη Βρετανία οι άνθρωποι αναμένεται να μιλούν αγγλικά και το ίδιο συμβαίνει και στην Γερμανία, οι άνθρωποι αναμένεται να μιλάνε γερμανικά», απάντησε ο Βέστερβελε.
Τελικά, με την βοήθεια διερμηνέα, ο δημοσιογράφος του BBC ρώτησε πως αναμένεται να αλλάξει η γερμανική εξωτερική πολιτική όταν θα αναλάβει ο Βέστερβελε επικεφαλής.
Ο Βέστερβελε απέφυγε να απαντήσει και πρόσθεσε: «Για να γίνω σαφής, θα χαρώ πολύ να σας συναντήσω εκτός της συνέντευξης Τύπου για ένα τσάι και τότε θα μπορούμε να μιλήσουμε μόνο αγγλικά. Αλλά εδώ είμαστε στην Γερμανία."
Από "ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ"
SHARE

Author: verified_user

Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ ΔΙΑΤΗΡΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΡΙΤΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ, ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΜΙΑ ΟΝΤΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΤΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΘΕΤΕΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΚΡΙΤΙΚΑΡΕΙ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ

0 ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ: