Τρίτη 8 Σεπτεμβρίου 2009

Σκληρά μέτρα από τις ΔΟΥ για τους οφειλέτες

SHARE
Σε άλλο πλανήτη ζούν αυτοί εκεί σε αυτή την ανύπαρκτη κι επικίνδυνη κυβέρνηση. Είναι η μοναδική χώρα στον κόσμο, που μισεί τον πολίτη της. Αφού μας φούσκωσαν με δάνεια από το εξωτερικό -έβγαλαν την παχυλή μίζα για την τσεπούλα τους- και υποθήκευσαν την χώρα μας, αφού μας "ξέσκισαν" με τα πρόστιμα και στέγνωσαν την αγορά, τώρα μας ζητάνε το σπίτι μας, το ψυγείο μας και την ίδια μας την ζωή.
Πώς να ρυθμίσει οφειλές ένας υπάλληλος των 600 ευρώ το μήνα (αν έχει και μόνιμη δουλειά) όταν του ζητάνε στην εφορία 900 και 1.000 ευρώ τον μήνα; Κάντε φυλακές να μας βάλετε μέσα και να μας ταϊζετε τσάμπα, γιατί είστε άχρηστοι εκεί στην κυβέρνηση.
Αντιμέτωποι με κατάσχεση των περιουσιακών τους στοιχείων, πλειστηριασμούς των ακινήτων τους, ακόμη και με την προσωποκράτηση θα βρεθούν αμέσως μετά τις εκλογές περίπου 500.000 οφειλέτες του Δημοσίου που έχουν βεβαιωμένα χρέη στις εφορίες.
Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών επιχειρεί, έστω και την τελευταία στιγμή, να δραστηριοποιήσει τον ελεγκτικό μηχανισμό και να εντατικοποιηθούν οι έλεγχοι όσον αφορά στην είσπραξη των ληξιπρόθεσμων χρεών που μπορούν να καλύψουν σημαντικό μέρος της «μαύρης τρύπας» του προϋπολογισμού, που ήδη προσεγγίζει τα 5 δισ. ευρώ.
Φέτος ο στόχος είναι να εισπραχθεί από την «πηγή» των ληξιπρόθεσμων ποσό ύψους 1,8 δισ. ευρώ, ενώ συνολικά υπολογίζεται ότι μπορούν να εισρεύσουν στα δημόσια ταμεία περί τα 10 δισ. ευρώ, καθώς το συνολικό ύψος των ληξιπρόθεσμων ανέρχεται περίπου στα 35 δισ. ευρώ, εκ των οποίων όμως εισπράξιμο θεωρείται μόνο το 30% αυτών, καθώς τα υπόλοιπα αφορούν χρέη πτωχών αλλά και δημοσίων επιχειρήσεων και οργανισμών.
Στο πλαίσιο, λοιπόν, αυτό το οικονομικό επιτελείο απέστειλε σε όλες τις ΔΟΥ έναν ειδικό οδηγό που περιλαμβάνει τις κινήσεις που οφείλουν να κάνουν και τα μέτρα που πρέπει να λάβουν κατά των οφειλετών του Δημοσίου, ώστε να επιτευχθεί ο φετινός στόχος του προϋπολογισμού.

Θα πρέπει βέβαια να αναφερθεί ότι εκτός από τα ακίνητα των οφειλετών, στο «στόχαστρο» της εφορίας θα μπουν και όλα τα άλλα εισοδήματα που μπορεί να έχει ο φορολογούμενος, από μισθούς ή σύνταξη ή ενοίκια κ.λπ., από την κατάσχεση των οποίων θα μπορούν να διασφαλιστούν και οι απαιτήσεις του Δημοσίου.

Επισημαίνεται πάντως ότι με βάση τις οδηγίες τα γραφεία είσπραξης ληξιπρόθεσμων χρεών που λειτουργούν στις ΔΟΥ θα πρέπει, πριν προβούν στη λήψη οποιουδήποτε μέτρου, να ενημερώνουν τους οφειλέτες ή τα συνυπόχρεα πρόσωπα για την οφειλή, αλλά και για τους τρόπους με τους οποίους μπορούν να την εξοφλήσουν, παρέχοντάς τους μάλιστα κάθε είδους διευκόλυνση, ώστε να αποφεύγονται οι κυρώσεις.
SHARE

Author: verified_user

Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ ΔΙΑΤΗΡΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΡΙΤΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ, ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΜΙΑ ΟΝΤΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΤΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΘΕΤΕΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΚΡΙΤΙΚΑΡΕΙ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ

0 ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ: