Δευτέρα 7 Ιουλίου 2014

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ Ώρα για ένα διάλειμμα... από την τεχνολογία

SHARE

Τα πέντε σημάδια που αποκαλύπτουν την πραγματικότητα

Αν έχετε παρατηρήσει ότι δεν μπορείτε να αντέξετε ούτε δύο λεπτά χωρίς να κοιτάξετε την οθόνη του έξυπνου κινητού, ή όποιας άλλης έξυπνης συσκευής διαθέτετε, μάλλον έχει έρθει η ώρα για μερικές… διακοπές από την τεχνολογία.
Τα σημάδια που δείχνουν ότι χρειάζεστε ένα διάλειμμα από την τεχνολογία:
1. Γράφετε μήνυμα και μιλάτε την ίδια στιγμή
Το λεγόμενο multitasking είναι μια δραστηριότητα στην οποία διακρίνονται οι γυναίκες και φυσικά δεν κρύβεται τίποτε κακό πίσω από αυτό, αναφέρει δημοσίευμα στην ιστοσελίδα sheknows.com. Εκτός κι αν συνηθίζετε να γράφετε στο κινητό σας τηλέφωνο, την ίδια ώρα που έχετε κάποιον απέναντί σας και κάνετε κάποια συζήτηση. Όσο κι αν νομίζετε ότι μπορείτε να αφοσιωθείτε στο συνομιλητή σας, στην πραγματικότητα το μυαλό σας είναι στο μήνυμα που γράφετε και φυσικά η συμπεριφορά αυτή δεν είναι καθόλου ευγενική.
Αν λοιπόν είστε από αυτούς που δεν κοιτούν ποτέ στα μάτια το συνομιλητή τους, έχει έρθει η ώρα για… διάλειμμα.
2. Πέφτετε για ύπνο με… το κινητό σας και ξυπνάτε με αυτό δίπλα σας
Τα κινητά τηλέφωνα έχουν απλοποιήσει πολλούς τομείς της ζωής μας, ενώ δεν είναι λίγοι εκείνοι που τα χρησιμοποιούν ακόμη και για ξυπνητήρια.
Αν ανήκετε κι εσείς στην κατηγορία των ανθρώπων που το πρώτο πράγμα που θέλουν να δουν όταν ανοίξουν τα μάτια τους το πρωί είναι το κινητό τους τηλέφωνο και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης… κάτι δεν πάει καλά. Έχετε μάλλον αρχίσει να εξαρτιέστε πολύ από την τεχνολογία.
3. Νιώθετε «γυμνοί» χωρίς το κινητό σας
Σας έχει τύχει ποτέ να ξεχάσετε το κινητό σας τηλέφωνο στο σπίτι; Πώς αντιδράσατε; Μπορεί πλέον οι άνθρωποι να μη μπορούν να φανταστούν τη ζωή τους χωρίς ένα κινητό τηλέφωνο, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι πρέπει να σας πιάνει πανικός. Η πραγματική ζωή αποτελείται από πολύ πιο σημαντικά πράγματα από… τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
4. Παίρνετε μαζί σας, όπου κι αν πάτε, το κινητό ή την ταμπλέτα σας
Δε μπορείτε να φανταστείτε ότι θα πάτε κάπου, όπου δε θα μπορείτε να έχετε άμεση πρόσβαση στο διαδίκτυο, μέσα από το κινητό ή την ταμπλέτα σας; Μήπως έχει έρθει η ώρα να αρχίσετε να… θαυμάζετε λίγο το περιβάλλον γύρω σας, αντί να παραμένετε «εθισμένοι» επάνω από μια ηλεκτρονική οθόνη;
5. Περνάτε πιο πολύ χρόνο με τους διαδικτυακούς σας φίλους, παρά με τους πραγματικούς
Το να ανταλλάσετε μηνύματα στο Facebook ή το Tweeter με κάποιον που δεν έχετε γνωρίσει ποτέ από κοντά, δε μετρά ως κοινωνική αλληλεπίδραση, ειδικά όταν έχετε να δείτε τους πραγματικούς σας φίλους από κοντά… κάτι αιώνες. 
Αν ισχύει και στη δική σας περίπτωση, πρέπει να αναλάβετε δράση.
Πάρτε για μια τελευταία φορά το κινητό σας τηλέφωνο στο χέρι… για να τους πάρετε τηλέφωνο και να κανονίστε μια συνάντηση μαζί τους. Όταν βρεθείτε, «κρύψτε» το κινητό σας βαθιά στην τσέπη του παντελονιού σας και απολαύστε τη συντροφιά των φίλων σας.
SHARE

Author: verified_user

Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ ΔΙΑΤΗΡΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΡΙΤΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ, ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΜΙΑ ΟΝΤΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΤΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΘΕΤΕΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΚΡΙΤΙΚΑΡΕΙ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ

0 ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ: