Παρασκευή 4 Ιουλίου 2014

Στη Μεσόγειο το πλοίο με τα χημικά της Συρίας

SHARE
Στη Μεσόγειο πλέει αμερικανικό πλοίο φορτωμένο με επικίνδυνα χημικά από το οπλοστάσιο της Συρίας.
Συγκεκριμένα, το τελευταίο φορτίο του συριακού χημικού οπλοστασίου, που απομακρύνθηκε την περασμένη εβδομάδα από τη χώρα στο πλαίσιο διεθνούς συμφωνίας, μεταφέρθηκε το βράδυ της Τετάρτης από το υπό σημαία Δανίας εμπορικό πλοίο Ark Futura στο αμερικανικό πλοίο Cape Ray. Το συγκεκριμένο σκάφος είναι ειδικά μετασκευασμένο φορτηγό που ανήκει στο αμερικανικό πολεμικό ναυτικό και στάθμευε τις τελευταίες εβδομάδες στην Ιταλία. Η επιχείρηση μεταφόρτωσης των χημικών πραγματοποιήθηκε στο λιμάνι Τζόια Τάουρο της Καλαβρίας υπό την επιτήρηση αξιωματούχων του Οργανισμού για την Απαγόρευση των Χημικών Όπλων (OPCW), του διεθνούς φορέα υλοποίησης της Σύμβασης για τα Χημικά Οπλα.
Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση του Αμερικανικού Πενταγώνου, το Cape Ray αναχώρησε από το ιταλικό λιμάνι και πλέει τώρα στα διεθνή ύδατα της Μεσογείου, όπου θα παραμείνει σύμφωνα με το πρόγραμμα για αρκετές εβδομάδες, κατά τη διάρκεια των οποίων θα πραγματοποιείται εν πλωφ η διαδικασία της αδρανοποίησης - εξουδετέρωσης των χημικών! Κατόπιν, τα επικίνδυνα υποπροϊόντα από τη διαδικασία αδρανοποίησης του χημικού οπλοστασίου θα μεταφερθούν για επεξεργασία σε εγκαταστάσεις στη Γερμανία και στη Φινλανδία.
SHARE

Author: verified_user

Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ ΔΙΑΤΗΡΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΡΙΤΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ, ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΜΙΑ ΟΝΤΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΤΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΘΕΤΕΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΚΡΙΤΙΚΑΡΕΙ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ

0 ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ: